Počinje Festival kave @ Opatija


I ove su se godine manifestaciji pridružili brojni hotelijeri i proizvođači kave, a središnje događanje zasigurno će biti 6. državno prvenstvo barista Hrvatske.
Opatija – Festival kave u Opatiji počinje danas, a trajati će do 1. travnja, tj. do nedjelje. U manifestaciji će sudjelovati brojni hotelijeri i proizvođači kave te SCAE (Speciality Coffee Assn. of Europe) Hrvatske, a održat će se i 6. državno prvenstvo barista Hrvatske.
Posjetitelji Festivala tijekom vikenda će moći uživati u kavi spremljenoj na brojne načine, slasticama i napitcima na bazi kave po promotivnim cijenama, glazbenim programima, izložbama kao i u nagradnim igrama za posjetitelje manifestacije. Svečano otvaranje održat će se, već tradicionalno, u Ugostiteljskoj školi Opatija u petak u 13.00 sati.

– I ove su se godine manifestaciji pridružili brojni hotelijeri i proizvođači kave, a središnje događanje zasigurno će biti 6. državno prvenstvo barista Hrvatske koje će se održavati u Milenij Grand hotelu 4. opatijska cvijeta i na kojem će se natjecati najbolji hrvatski baristi kako bi se borili za titulu najboljeg i samim tim stekli pravo sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu barista koje će se održati u Beču. Osim natjecanja barista, posjetitelji Festivala kave će moći uživati u vrhunskoj kavi spremljenoj na brojne načine, u slasticama i napitcima na bazi kave, glazbenim programima, izložbama kao i u nagradnim igrama za posjetitelje manifestacije. Osim specijalno izrađenim koktelima po promotivnim cijenama i promotivnim cijenama kave (ponegdje već od 5,00 kn!) , Opatija će zasigurno privući sve one koji vole ovu manifestaciju i one koje vole vikendom potegnuti do Opatije. Njima će Festival kave biti samo dodatni začin tradicionalnom uživanju u Staroj dami hrvatskog turizma, poručili su suorganizatori iz Thorax promotiona.
Kompletan program Festivala pročitajte na ovom linku, dok u nastavku teksta možete provjeriti što vas očekuje u najvećoj liburnijskoj hotelskoj grupaciji. Naime, Liburnia riviera hoteli ovog proljeća slave talijanski lifestyle opisan filmskim rječnikom ”La vita è bella!“. U kavani Imperial u subotu u podne rezat će se 13-metarska torta od kave, a posebna ponuda uključuje kavu u čaši s različitim okusima, cafè shakerato i koktele od kave. Doživljaj ispijanja kave na suncu dočarat će i filmski glazbeno scenski program u subotu i talijanske kancone u nedjelju. Posebna ponuda za Festival kave uključuje sve vrste kava po pet kuna i posebni promo paket: kava po izboru i tri mignona od kave po cijeni od 20 kuna.
Kavana Imperial
Petak 30.03.
Promotivna cijena kave od 5,00 kn (sve vrste kave)
Promo ponuda: kava i tri mignona na bazi kave po cijeni od 20,00 kn
Stalna postava izložbe ”Poznati na kavi“
subota 31.03.
10.00 – 14.00 h Posebna ponuda: kava u čaši s različitim okusima, cafe shakerato i kokteli na bazi kave
12.00 h Svečano rezanje 13 metara duge torte od kave (komad torte 10,00 kn)
Posjetitelje očekuje glazbeno scenski nastup kojim se filmski dočarava talijanski životni stil „La vita è bella!“ – nastupi su na rasporedu u 10.00h, 12.00 h, 14.00 h i 16.00 h.
nedjelja 01.04.
10.00 – 14.00 h Posebna ponuda: kava u čaši s različitim okusima, cafe shakerato i kokteli na bazi kave
12.00 – 16.00 h – Mario Šimunović & Sabrina Habiri izvode talijanske kancone i pop pjesme
Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net