Počinje informatičko opismenjavanje osoba treće životne dobi na području općine Matulji

Radi se o početnim radionicama pa se na njih mogu prijaviti svi oni koji se žele služiti s kompjuterom i biti u korak s vremenom koji sve više zahtjeva informatičku pismenost.

Matulji – Predstavnici općine Matulji najavili su na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji od ovog tjedna započinju radionice informatičkog opismenjavanja za treću životnu dob na širem prostoru Općine.

– Ove radionice pokrenute su prvi puta prije pet godina u centru za umirovljenike u Starom vrtiću koji je od 2009.godine opremljen kao prostor za dnevno druženje svih umirovljenika Općine Matulji te djelovanje Udruge umirovljenika. Kako bi ove radionice približili što većem broju korisnika od kojih neki i nisu u mogućnosti jednom tjedno dolaziti u Matulji od 4. studenog kreću terenske radionice – u Permanima za umirovljenike središnjeg dijela Općine te u Rupi za umirovljenike gornjeg područja –Pasjaka,Lipe,Rupe i Brdca. U Permanima će se u Domu Permani tj. prostorijama MO Pužev Komun održavati svake subote od 15 do 16:30 sati, a u Rupi u Domu Rupa istoga dana od 17:30-19 sati. Radionica u Matuljima koja pokriva donje područje Općine tj. Matulji, Mihotići, Rukavac, Bregi , Jušići i Jurdani raditi će srijedom od 16:30-18sati, kazala je Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika.

Radi se o početnim radionicama pa se na njih mogu prijaviti svi oni koji se žele služiti s kompjuterom i biti u korak s vremenom koji sve više zahtjeva informatičku pismenost.

Programom će umirovljenici naučiti surfati po internetu, koristiti Worda i Excel tablice na primjenjiv način, primjerice za praćenje kućnog budžeta i slično. Vjerujemo da će svima biti zanimljivo pa pozivamo da se što veći broj umirovljenika uključi u ove edukativne radionice. Za one koji su proteklih godina dosegli naprednu razinu također će se pokrenuti radionice u koliko se formira dovoljan broj polaznika za grupu. Grupe će biti sastavljene od 6 do 12 korisnika tako da svi mogu aktivno vježbati tijekom nastave, dodala je Šebalj.

Više informacija o ovom programu korisnici mogu saznati na web stranicama i Facebooku Općine Matulji ili na kontakt drustvene.djelatnosti@matulji.hr.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!