Počinje manifestacija ‘Stopama la Guardie’ @ Rijeka

stopama_la_guardie_2014

Tijekom trodnevne manifestacije na riječkom Korzu (u prostoru Fiorello puba i pripadajuće terase) organizatori su pripremili cjelodnevna događanja koja uključuju predavanje Tea de Canziania, likovne kolonije za studente Akademije primijenjenih umjetnosti te ostale umjetnike, kao i za djecu riječkih osnovnih škola i vrtića. Detaljan program provjerite u nastavku teksta…

Rijeka – Fiorello Pub, koji se nalazi u centru Rijeke (Korzo 2d), ime je dobio po osobi koja je obilježila jedan značajan dio riječke povijesti. Kako bi se prisjetili ovog osebujnog sportaša i političara, odlučili su se organizirati manifestaciju pod nazivom ”Stopama la Guardie“, koji će se održati od 30. svibnja do 01. lipnja.

Tijekom trodnevne manifestacije na riječkom Korzu (u prostoru Fiorello puba i pripadajuće terase) organizatori su pripremili cjelodnevna događanja koja uključuju predavanje Tea de Canziania, likovne kolonije za studente Akademije primijenjenih umjetnosti te ostale umjetnike, kao i za djecu riječkih osnovnih škola i vrtića. Najbolji rad biti će objavljen u knjizi “ACCA in arte-annuario di artisti moderni e contemporanei”, koja osigurava i financijsku nagradu za najbolji rad. Zatim slijede nastupi poznatih plesnih skupina te glazbenih umjetnika. Također, program uključuje predstavljane novog suvenira grada Rijeke u liku Fiorella la Guardie, u izradi Male galerije.

– Naš pub nosi ime Fiorella la Guardie koji je važan dio riječke povijesti, a o kojem se vrlo malo zna. Fiorello je za svog djelovanja u Rijeci između ostalog bio jedan od osnivača Club Atletico Fiumana te možda i najzaslužniji za odlazak oko tristo tisuća ljudi iz riječke luke u New York. O njegovom djelovanju u Americi dovoljno je reći da se jedan od aerodroma u New Yorku zove njegovim imenom te da je jedina osoba u povijesti koja je bila tri puta zaredom gradonačelnik New Yorka, poručili su organizatori iz Fiorello Puba.

stopama_la_guardie_2014_1

PROGRAM:

PETAK (30. svibanj)
20:00
Glazbeni sastav MEMENTO
Plesna skupina PORTO RI

SUBOTA (31. svibanj)
10:00
Plesne skupine PORTO RI i FLAME(mlađi uzrast)

11:00
Vokalna skupina OCTACHORD

17:00
Predavanje Tea. de Canziania na temu: ”Rijeka kao europsko središte 1905.“
Predstavljanje novog riječkog suvenira “Fiorello”
Predstavljnje koktela napravljenih u čast Fiorella : “Little Flower Martini”; “Fiorello Martini”

20:00
Glazbeni sastav BY THE WAY
Plesna skupina FLAME

NEDJELJA (1. lipanj)
10:00:
EX TEMPORE (djeca)

15:00:
EX TEMPORE (odrasli)

20:00:
Koncert – Dino Antonić & 4 shades (zatvaranje manifestacije)

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!