Počinje rušenje kina Imperial @ Opatija


Zbog radova, promet će se na ovom području odvijati otežano – od danas, 2. ožujka sve do 20. ožujka za sav će promet biti zatvorena Ulica Vladimira Nazora od križanja s Ulicom poginulih hrvatskih branitelja iznad hotela Imperial, sve do spajanja s glavnom opatijskom prometnicom.
Opatija – Danas u 14 sati počet će rušenje opatijskog kina koje je kroz svoju dugu povijest nosilo razna imena, a najpoznatije je pod imenom ”Beograd”, iako je kino-prikazivačku karijeru završilo pod nazivom ”Imperial”.
Prema projektu uklanjanja građevine, vrijednom 184 tisuće kuna s PDV-om, koji će realizirati tvrka Zanatservis s kooperantima, srušit će se i ukloniti čitava zgrada sve do razine zemlje, odnosno – kino će biti ”sravnjeno do temelja”… Sve to nužno je kako bi se napravilo mjesta za novi Dom umjetnosti, čiju je gradnju gradonačelnik Ivo Dujmić najavio za 2013. godinu, a u kojem će se prema projektu tvrke APG Inženjering naći moderna kino dvorana s 500 mjesta, velika pozornica, dvije podzemne garaže sa oko stotinu mjesta, prostor za mlade, galerija, caffe bar…
Do početka radova na Domu umjetnost, uređeni prostor bivšeg kina služit će i kao neslužbeno parkiralište u centru grada. Zbog radova, ipak, promet će se na ovom području odvijati otežano – od danas, 2. ožujka sve do 20. ožujka za sav će promet biti zatvorena Ulica Vladimira Nazora od križanja s Ulicom poginulih hrvatskih branitelja iznad hotela Imperial, sve do spajanja s glavnom opatijskom prometnicom.
Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David Kurti

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net