Počinje sajam “Zeleni Kastav”

...ilustracija...

…ilustracija…

“Zeleni Kastav” održavat će se jedanput mjesečno tijekom cijele godine, svakog drugog po redu ponedjeljka u mjesecu, a članovima GSRova bit će omogućena kupnja svih proizvoda po povlaštenim cijenama.

Kastav – U ponedjeljak, 14. studenog, od 17 do 19 sati, u kastavskoj Loži održat će se prvi “Zeleni Kastav”.

Sajam je nastao volonterskim zalaganjem članova okupljenih pod nazivom Grupa solidarne razmjene (GSR) Opatija i uz potporu Grada Kastva, a s namjerom da se podrže lokalni uzgajivači visokokvalitetnih ekoloških, organskih i biodinamičkih namirnica i okolišno odgovorna poljoprivredna proizvodnja.

– Sajam je zamišljen kao mjesto direktne prodaje, na kojemu se u izravnom kontaktu prodaju isključivo vlastiti proizvodi. U budućnosti će poprimiti i edukativni karakter i biti obogaćen serijom tematskih radionica, gostovanja i predavanja pod okriljem projekta “Hranom do zdravlja”. “Zeleni Kastav” održavat će se jedanput mjesečno tijekom cijele godine, svakog drugog po redu ponedjeljka u mjesecu, a članovima GSRova bit će omogućena kupnja svih proizvoda po povlaštenim cijenama, poručili su organizatori.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!