Počinje treće izdanje Istria Youth Cupa – Zlatko Dalić i Robert Prosinečki s najboljim mladim nogometnim momčadima @ Novigrad

Tako u Novigrad ove godine direktno iz Los Angelesa stižu mladi Amerikanci iz nogometnog kluba LA Galaxy, a tu su i nogometaši Barcelone, Manchester Cityja, Rangersa, Benfice i Slavije Prag.

Novigrad – Treće izdanje Istria Youth Cupa, međunarodnog turnira koji okuplja mlade nogometaše iz sedam europskih i jednog američkog kluba, počinje sutra u istarskom Novigradu. Od 16. do 20. listopada nogometne nade natjecat će se za titulu najboljih koju su u dosadašnja dva izdanja turnira osvajali zagrebački Dinamo i Red Bull iz Salzburga.

Zagrepčani i Austrijanci u Istru dolaze i ove godine, gdje će ih dočekati neki od najpoznatijih nogometnih klubova. Tako u Novigrad ove godine direktno iz Los Angelesa stižu mladi Amerikanci iz nogometnog kluba LA Galaxy, a tu su i nogometaši Barcelone, Manchester Cityja, Rangersa, Benfice i Slavije Prag. Utakmice će se igrati u Novigradu i Buzetu, a nakon natjecanja po skupinama prvoplasirane momčadi igrat će u finalu, dok će ostale ovisno o osvojenom mjestu u skupini razigravati za plasman. Za sve ljubitelje nogometa bit će to pet dana uživanja u nogometnom umijeću više od stotine najboljih mladih nogometnih igrača koji će odigrati 16 utakmica na tri terena u dva grada.

U sklopu turnira ove godine po prvi puta održat će se i panel rasprava pod nazivom „Kako mali postaju veliki“. Na njemu će u četvrtak 18. listopada sudjelovati izbornik druge reprezentacije svijeta Zlatko Dalić, zatim proslavljeni nogometaš, a danas izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki, izbornik Srbije Mladen Krstajić te izbornik slovenske reprezentacije Tomaž Kavčić. Oni će vlastitim primjerima potvrditi kako svi imaju jednaku šansu za uspjeh u nogometu te pojasniti na koji način igrači iz malih zemalja postaju veliki igrači, a male zemlje velike nogometne sile.

Istoga dana u 16.30 sati svi se sele na nogometni stadion „Laco“ gdje će zainteresirani dječaci i djevojčice moći sudjelovati na „Letʼs FUN&PLAY“ eventu u sklopu kojeg će imati priliku trenirati s klubovima Istria Youth Cupa te upoznati trenera Vatrenih Zlatka Dalića.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net