Počinju radionice za očeve @ Opatija

Klub očeva program je za očeve koji se sastoji od četiri radionice pod nazivima „Očinska uloga u ranom djetinjstvu“, „O tatama i osjećajima“, „O tatama i mamama“, „Tata od zanata“.

Opatija – Nakon prošlogodišnjeg uspješno provedenog ciklusa radionica za očeve pod nazivom Klub očeva ‘Rastimo zajedno’ u kojem je sudjelovalo 15 očeva, u Dječjem vrtiću Opatija započinjemo s novim ciklusom, a prva radionica će se održati 9. studenog u 17:30 sati, javili su organizatori.

Klub očeva program je za očeve koji se sastoji od četiri radionice pod nazivima „Očinska uloga u ranom djetinjstvu“, „O tatama i osjećajima“, „O tatama i mamama“, „Tata od zanata“.

– Kroz radionice, posebnu pažnju želimo posvetiti ulozi očeva u ranom djetinjstvu s obzirom na spoznaju da očeva uključenost, podrška i poticaj u prvim godinama djetetova života daju jedinstven doprinos djetetovu dugoročnom psihosocijalnom razvoju. Na radionicama, očevi će zajedno s voditeljicama i drugim očevima stjecati nova saznanja o ulozi oca u ranom djetinjstvu i promicanju djetetovog razvoja, promišljati o vlastitoj očinskoj ulozi, upoznati bolje sebe u ulozi oca, prepoznavati učinkovite načine kako se nositi sa zahtjevima roditeljstva, razmjenjivati ideje o načinima na koje žive svoje očinstvo te razmjenjivati informacije i podršku u ostvarivanju važne životne uloge, dodali su organizatori.

Radionice će se održavati u prostorijama Dječjeg vrtića Opatija, Stubište Miroslava Krleže 1 u Opatiji i to jednom tjedno u trajanju od dva sada. Radionice su besplatne. Voditeljice radionica su psihologinja Gorana Mišćenić, odgojiteljica Tea Sobol i socijalna pedagoginja Tanja Sudiskas.

– Radionice su namijenjene prvenstveno očevima djece predškolske dobi. Uključiti se mogu i očevi čija djeca nisu polaznici DV Opatija. Prijave su obavezne, a svi zainteresirani očevi svoj dolazak mogu prijaviti na mail adresu psiholog@djecji-vrtic-opatija.hr ili na mobitel broj 099 569 52 47. Broj sudionika je ograničen, rezimirali su organizatori.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!