Počinju radovi na kanalizaciji @ Matulji

mario_cikovic_sm…radi se druga faza Jadranskog projekta, u sklopu koje će se postaviti i plinske instalacije…
…vrijednost investicije je oko 32 milijuna kuna…

Matulji – Otprilike 32 milijuna kuna vrijedna investicija na proširenju mreže kanalizacije u sklopu Jadranskog projekta, započeli su jučer na području Matuljima, a zahvaljujući ovim radovima stanovnicima općine omogućit će se i priključci na plinsku mrežu.
Službeni početak radova na dionici Matulji – Mihotići – Fračići označio je matuljski načelnik Mario Ćiković upravljajući bagerom na cesti za Učku.
– Ovo je veliki impuls za građevinsku operativu na području Matulja, a po prvi put bit će postavljene i plinske cijevi. Za cijeli projekt bit će utrošeno 32 milijuna kuna, od čega 17 milijuna za radove na potezima Matulji – Mihotići – Frančići te Trtni – Osojnaki, nakon čega ćemo iduće godine krenuti s postavljanjem kanalizacije i plinovoda na “južnom kraku”, istaknuo je jučer Ćiković.
Čitav projekt financira se iz sredstava Hrvatskih voda, Komunalca, proračuna Općine Matulji, a glavni izvođač je Strabag, dok će Energo postavljati plinsku mrežu.
– Općina Matulji može se pohvaliti s činjenicom kako gotovo sto posto njezinog područja ima osiguranu vodoopskrbu, a voda na području Liburnije jedna je od najkvalitetnijih u cijeloj Hrvatskoj. U drugoj fazi ovog projekta naglasak će biti stavljen prije svega na ekološki aspekt zaštite pitke vode, a ovom prilikom bit će postavljeno 500 novih priključaka za kanalizaciju, odnosno kanalizacijski cjevovodi u dužini od oko 10 kilometara, kazao je direktor opatijskog Komunalca Ervino Mrak.
Sve detalje o investiciji možete pročitati na ovom linku.
Davor Žic, Marino Maljavac / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Liburnija.net; Vaše online novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!