Počinju sufinancirani pregledi za stanovnike iznad pedeset godina @ Matulji

Ilustracija...

Ilustracija…

Danas započinje realizacija novog preventivnog zdravstvenog programa koji će se financirati iz Proračuna, a za čiju je provedbu u 2013. godini planirano 20.000 kuna.

Matulji – Svi stanovnici Matulja stariji od pedeset godina imat će na ”račun” Općine obaviti sufinancirani ultrazvuk abdomena što obuhvaća ultrazvučni pregled žučnog mjehura, jetre, gušterače, slezene, bubrega i nadbubrežne žlijezde, mokraćnog mjehura te prostate. Naime, danas započinje realizacija novog preventivnog zdravstvenog programa koji će se financirati iz Proračuna, a za čiju je provedbu u 2013. godini planirano 20.000 kuna. Preglede obavlja specijalistička ordinacija za radiologiju dr. Lidije Dimitrovske na adresi Križišće 1 u Opatiji. Građani će dobiti pisane nalaze, te će se oni kojima to bude potrebno uputiti na daljnje preglede.

– Očekuje se veliki odaziv građana kao i prethodnih godina. Ono što svi zainteresirani moraju učiniti kao bi ostvarili to pravo je podignuti potvrdu u Općini Matulji uz predočenje prebivališta putem osobne iskaznice. Potvrdom stječu pravo na sufinancirani pregled od strane Općine Matulji u visini od 70 posto. Broj potvrda limitiran je planiranim proračunskim sredstvima što znači da će se potvrde izdavati do isteka planiranih sredstava. Svi oni koji podignu potvrdu dužni su naručiti se najkasnije kroz 5 dana od izdavanja potvrde nakon čega će obaviti ultrazvučni pregled prema zakazanom terminu u roku od tjedan dana. Ono o čemu je potrebno voditi računa je da u slučaju ne naručivanja u predviđenom petodnevnom roku potvrda prestaje biti važeća kako bi što veći broj ostalih zainteresiranih građana mogli iskoristiti mogućnost pregleda, kazala je zamjenica matuljskog načelnika Eni Šebalj.

Dodala je kako je provođenje sličnih preventivnih zdravstvenih programa proteklih godina polučilo velik odaziv zainteresiranih, ”pa se i ove godine očekuje da će građani iskoristiti ovu mogućnost koju im pruža Općina Matulji kako bi očuvali svoje zdravlje, a time i podigli kvalitetu svoga života”.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!