Počinju upisi u 1. Malu planinarsku školu Planinarskog društva ”Opatija“

...ilustracija...

…ilustracija…

Predavanja se održavaju uglavnom u Planinarskom domu ”Poklon“, kojim Planinarsko društvo ”Opatija“ upravlja, a tek manjim dijelom u opatijskoj Vili ”Antonio“, a maksimalan broj sudionika je 30.

Opatija – Planinarsko društvo ”Opatija“ poziva djecu između 9 i 12 godina da se upišu u 1. Malu planinarsku školu, koju uz financijsku podršku Grada Opatije i Istarskoga planinarskog saveza organizira u travnju i svibnju 2016. godine.

Polaznici će steći osnovna znanja o planinarskoj opremi, orijentaciji, kretanju i boravku u planini, planinarskoj etici i ponašanju, planiranju izleta, povijesti planinarstva i alpinizma, osnovama meteorologije i opasnostima u planini te se upoznati s osnovama penjanja i speleologije. Predavanja se održavaju uglavnom u Planinarskom domu ”Poklon“, kojim Planinarsko društvo „Opatija“ upravlja, a tek manjim dijelom u opatijskoj Vili „Antonio“. Glavni dio aktivnosti održava se na otvorenome na području Učke, a organiziran je i jedan izlet vlakom u Gorski kotar. Svi su izleti jednodnevni, osim zadnjeg vikenda, kada će se održati dvodnevna vježba i polaznici moraju obvezatno prespavati u Planinarskom domu ”Poklon“, poručili su iz PD Opatija.

Više informacija dostupno je na službenoj web-stranici Društva: www.pdopatija.hr.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!