Počinju upisi u opću planinarsku školu Planinarskog društva “Opatija”

Uvodni sastanak održat će se 20. veljače 2019. u 19 sati (Vila Antonio, Vladimira Nazora 2, Opatija), kada i službeno započinje program Škole.

Opatija – Planinarsko društvo “Opatija” otvara upise u opću planinarsku školu, koja predstavlja temeljni oblik školovanja i obuke u Hrvatskom planinarskom savezu. Riječ je o programu koji omogućuje stjecanje osnovnih znanja i vještina iz područja planinarstva te pruža osnovu za siguran i svrsishodan boravak u planinama te djelovanje unutar planinarske udruge. Voditelj je Škole Zoran Popovski, vodič instruktor.

Obrađivat će se sljedeće nastavne teme: povijest planinarstva; planinarska organizacija; poznavanje planina; zaštita prirode; meteorologija; planinarska oprema; pripreme za odlazak u planinu; boravak u planinama; kretanje u planinama; opasnosti u planinama; prva pomoć; osnove spašavanja i HGSS; korištenje tehničke opreme; orijentacija; osnove penjanja i speleologije.

Uvodni sastanak održat će se 20. veljače 2019. u 19 sati (Vila Antonio, Vladimira Nazora 2, Opatija), kada i službeno započinje program Škole. Prijave se primaju na službenu e-adresu Planinarskog društva “Opatija” (pdopatija1950@gmail.com), zaključno s danom uvodnog predavanja ili do popunjavanja broja polaznika. Školarina iznosi 300 kn. Više informacija dostupno je na službenoj web-stranici Društva: www.pdopatija.hr.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net