Podijeljena sredstva za sportske manifestacije @ Opatija


Vrednovanje manifestacija podijeljeno je po bodovima i razvrstano u četiri skupine, a boduje se samo jedna manifestacija (bodovno najvrjednija), bez obzira koliko ih je pojedini klub prijavio.
Opatija – Komisija za sport i tehničku kulturu Grada Opatije objavila je raspodjelu sredstava po sportskim klubovima za sufinanciranje sportskih manifestacija u 2012. godini.
Naime, prema unaprijed usuglašenim kriterijima od strane svih kubova te Komisije za sport i tehničku kulturu Grada Opatije ukupno je podijeljeno 400 tisuća kuna. Naime, u odnosu na prijašnje godine, osnovna razlika u sufinanciranju je sistem podjele. Nakon oduzimanja sredstava za manifestacije rekreacije te iznosa paušala, preostali iznos od ukupnih sredstava predviđenih za manifestacije, dijeli se 70:30 u korist “vrhunskih” manifestacija u odnosu na “obične”.
– Ove godine ukupna sredstva podijeljena su po unaprijed usuglašenim kriterijima od strane svih kubova i Komisije za sport i tehničku kulturu Grada Opatije. Naime, vrednovanje manifestacija podijeljeno je po bodovima i razvrstano u četiri skupine. Prve dvije skupine su paušalni iznosi za manifestacije od 1-15 bodova, te 15-20 bodova, odnosno dodijeljeni su im iznosi od 1,000 i 3,000 kuna. U drugu skupinu spadaju “obične” (20 – 30 bodova) i “vrhunske” (31 bod i više) manifestacije. Također, od ove godine je novitet da se boduje samo jedna manifestacija (bodovno najvrjednija), bez obzira koliko ih je pojedini klub prijavio, kazao nam je Fernando Kirigin, predsjednik Komisije za sport i tehničku kulturu Grada Opatije i Sportskog saveza.
Nakon izračuna prema Kriterijima iznosi po klubovima možete pogledati u nastavku teksta…

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net