Podijeljene stotine sadnica za ljepši početak turističke sezone @ Matulji, Opatija

podjela_rozica_icici_2014 (3)

Na području Opatijske rivijere, za iznajmljivače se – uz podjelu sadnica – tijekom travnja organiziraju i zanimljiva predavanja.

Opatija, Matulji – Kako bi njihova mjesta čim ljepša dočekala turističku sezonu, turističke zajednice Matulja i Opatije proteklog su vikenda podijelile i po subvencioniranim cijenama ”rasprodale” stotine sadnica ukrasnog cvijeća.

podjela_rozica_icici_2014 (1)

U Opatiji, podjela se održala u ičićanskom rasadniku, a svi građani Opatije uz jednu sadnicu kupljenu po cijeni od 10 kuna, još su dvije dobili na poklon od Grada Opatije. Među cvijećem vladao je velik izbor – pa su tako građani mogli kupiti lončanice u vazi, viseće i stajaće pelargonije, fuksije, dalije, begonije…

Posebno su dobro u čitavoj priči prošli prijavljeni iznajmljivači, kojima je Turistička zajednica poklonila po pet sadnica.

U sklopu akcije ”Volim Hrvatsku – matujska turistička rožica”, sadnice je osigurala i Turistička zajednica općine Matulji uz financijsku pomoć Općine Matulji, a građani su mogli kupiti tri cvijeta po cijeni od 10 kuna, pa je na regionalnoj veletržnici gdje se podjela održavala, vladala uobičajeno velika gužva za ovakva događanja.

U tijeku je također podjela sadnica za iznajmljivače, pa će tako svi iznajmljivači sa važećim rješenjem izdanim do 31. prosinca prošle godine godine i podmirenim obvezama, svoj paket cvijeća moći podignuti tijekom mjeseca travnja u Rasadniku Šmogori u Matuljima. TZO Matulji će u mjesecu lipnju otvoriti natječaj za najbalkon, najokućnicu i najugostiteljski objekt, te će svečana podjela biti organizirana do kraja godine, kazala je direktorica Turističke zajednice Matulji Marijana Kalčić Grlaš.

podjela_rozica_icici_2014 (2)

Na području Opatijske rivijere, za iznajmljivače se – uz podjelu sadnica – tijekom travnja organiziraju i zanimljiva predavanja. Sve je započelo prošlog petka u Villi Antonio gdje je u suradnji s PBZ-om i tvrtkom Google Hrvatska organizirana edukativna radionica o integraciji interneta u turizmu, a na kojoj su se iznajmljivači mogli upoznati s internetskim oglašavanjem i prednostima koje ono nudi.

Idućeg petka, 11. travnja, održat će se edukativna radionica Kvarner Family, u Remisens Family Hotelu Marina u Mošćeničkoj Dragi, od 17 do 20 sati, a na radionicu su pozvani svi iznajmljivači obiteljskog smještaja Opatijske rivijere i agencije nositelji oznake kvalitete ”Kvarner Family Agency”. Dan kasnije, u subotu, 12. travnja, održat će se od 10 do 13 sati dani otvorenih vrata ”Kvarner Family” tijekom kojih će iznajmljivači moći posjetiti prostore svojih kolega kako bi se upoznali s njihovim radom.

Ivan Mellor / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!