Podmorska izložba: Izlaže Lada Sega @ Opatija

Arhva Liburnija.net: Podmorska izložba @ Opatija

Arhva Liburnija.net: Podmorska izložba @ Opatija

Ove godine u Podmorskoj galeriji HMT-a biti će radovi Lade Sego. Izložba će biti otvorena u četvrtak, 18. srpnja 2013. u 20 sati.

Opatija – Hrvatski muzej turizma i ovoga ljeta “otvara” svoju Podmorsku galeriju, na morskom dnu na dubini od oko 4 metra, na pjeskovitom dijelu podmorja između kupališta hotela Kvarner i kupališta Angiolina, na udaljenosti od oko 30 metara od obale. Ove godine u Podmorskoj galeriji HMT-a biti će radovi Lade Sego.

podvodna_izlozba_2013

Lada Sega u svom likovnom promišljanju obrađuje ekološke teme. Svijest i savjest o očuvanju prirodnih resursa njezina je umjetnička preokupacija. Jer je sigurna da mora postojati simbioza između čovjeka i prirode. Da je to jedini put postojanja i opstanka. Autorica u svojoj podmorskoj izložbi želi poručiti i ukazati na nužnost uvažavanja svih zajednica. Da se zajedno krećemo prirodnim stazama.

Lada Sega rođena 1970. u Rijeci. Diplomirala je iz slikarstva 1996. na venecijanskoj Accademia di Belle Arti. Od početaka umjetničkog stvaralaštva krajem 90-ih, bavi se problematikom ekologije i ekoarta. Dobitnica je stipendije Arts Link, USA 1999. Jedna je od osnivačica udruge Ekos, koja organizira međunarodni festival ekokulture na otoku Susku. Izlagala je u Barceloni, New Yorku, Ljubljani, Rijeci, Rimu, San Francisku i drugdje. Živi i radi u Barceloni i na otoku Susku.

Izložba će biti otvorena u četvrtak, 18. srpnja 2013. u 20 sati.

N. Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!