Podmorske i ‘nadmorske’ ljepote Kvarnera i Venecije predstavljene na međunarodnoj izložbi @ Kastav

kvarner_venecija_izlozba_kastav_2016 (2)

Projekt je nastao zaslugom mentora Ivana Karlavarisa, dugogodišnjeg profesora fotografije generacijama učenika srednje škole za dizajn ”Bogdan Šuput” i studenata Akademije umjetnosti u Novom Sadu.

kvarner_venecija_izlozba_kastav_2016 (3)

Kastav – Izložbom ”Kvarner – Iznad i ispod površine mora i Venecija” predstavili su se u četvrtak u kastavskoj Galeriji Trojica na trgu Lokvina, sudionici radionice projekta koji nosi isto ime kao i sama izložba. Radi se o međunarodnom događanju, u sklopu kojeg već godinama mladi umjetnici iz Hrvatske, Srbije (Vojvodine), Mađarske i Italije dolaze na Kvarner te uče o podvodnoj fotografiji, ali i snimaju pejsaže i urbane cjeline poput Venecije.

Projekt je nastao zaslugom mentora Ivana Karlavarisa, dugogodišnjeg profesora fotografije generacijama učenika srednje škole za dizajn ”Bogdan Šuput” i studenata Akademije umjetnosti u Novom Sadu. Karlavaris je kazao kako je u osam godina, koliko traje ovaj projekt, trodnevna radionica podvodne fotografije narasla na ozbiljan projekt u trajanju od devet dana, koji okuplja studente iz mnogo zemalja.

Nakon njegove uvodne riječi, zadovoljstvo projektom izrazila je i dr. prof. Dubravka Lazić, prodekanica za međunarodnu suradnju Akademije umjetnosti Novi Sad. Izložbu je službeno otvorio gradonačelnik Ivica Lukanović.

Izložene fotografije nastale su u srpnju prošle godine, a mogu se pogledati svakoga dana od 11 do 13 i 17 do 21 sat, sve do 12. kolovoza.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!