Poduzetnički krediti @ Kastav

Ivica Lukanović i Zdravka Cukon

Ivica Lukanović i Zdravka Cukon

Kastav – Dobre vijesti za kastavske poduzetnike – potpisan je Ugovor za poticanje razvoja gospodarstva na području Grada Kastva u 2010. godini između Gradonačelnika Ivice Lukanovića i direktorice regije Istra — Rijeka — Lika Zdravke Cukon. Potpisivanjem Ugovora predviđena je realizacija kreditne linije od ukupno četiri milijuna kuna.
– Grad Kastav nastavlja sa programom poticanja razvoja gospodarstva na svom području, po modelu subvencioniranja kamata. Tako Grad Kastav sufinancira kamatu u iznosu od 3,5 posto, pa kamatna stopa za kredite iznosi najmanje 3,75 posto – stoji u priopćenju Grada Kastva.
Korisnici sredstava subvencije kamata na poduzetničke kredite su obrti, mala i srednja trgovačka društva, zadruge, profitne ustanove, fizičke osobe u slobodnim zanimanjima i obiteljska gospodarstva, a pravo na korištenje poduzetničkog kredita ima svaki poduzetnik sa sjedištem na kastavskom području koji namjerava sredstva ulagati na području Grada Kastva.
Prednost na korištenje sredstava subvencije kamate na poduzetnički kredit imaju poduzetnici koji ulažu u Radnu zonu Žegoti, poduzetnici koji ulažu u povećanje turističkih kapaciteta, mladi poduzetnici do 30 godina te sve poduzetnice.
Rok povrata kredita za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje objekata je 10 godina uz poček od godinu dana, a za nabavu opreme ili dijelova opreme te obrtna sredstva u funkciji investicije od tri do sedam godina.
Natječaj za kredit može se preuzeti na web stranicama Grada Kastva, a od uvjeta izdvajamo da je minimalni iznos kredita 5 tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti, a sredstva se mogu koristiti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje objekata, nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme ili obrtna sredstva u funkciji investicije ili za unapređenje poslovanja.
Davor Žic

error: Content is protected !!