Podvodna izložba skulptura Siniše Majkusa @ Opatija

podvodni_sinisa-majkus-1…skulpture su postavljene na udaljenost oko 30 metara od obale i na dubinu od oko 4 metra…
…iz HMT najavljuju ovakve izložbe svakog srpnja i kolovoza…

Opatija – Neobična izložba skulptura otvorena je ove srijede navečer na terasi hotela Kvarner – neobična stoga što iako je izložba postavljena na otvorenoj javnoj površini, nije ju moguće razgledati bez dodatnih pomagala. U ovom slučaju, to su maska i dihalica, jer radi se o podvodnoj izložbi skultpura akademskog kipara Siniše Majkusa u organizaciji Hrvatskog muzeja turizma.
Skulpture ovog renomiranog hrvatskog akademskog kipara postavljene su na morskom dnu na dubini od oko 4 metra, na pjeskovitom dijelu podmorja između kupališta hotela Kvarner i kupališta Angiolina, a svi zainteresirani ”ronioci” mogu je pogledati do 31. kolovoza. Područje podmorske galerije bit će označeno plutačama, a skulpture će noću biti osvjetljene podmorskom rasvjetom.
– Kada su skulpture Siniše Majkusa uranjane u more, ono ih je obuhvatilo i uvuklo u sebe žičane strukture. Meko su legle na sitni blistavi pijesak i ukopale se u morsko dno. Dobile su novu dimenziju – sada su ispunjene slanim fluidom promjenjivog sadržaja, kazala je ravnateljica HMT Mirjana Kos Nalis.
Podmorska galerija Hrvatskog muzeja turizma ubuduće će biti otvorena svake godine u srpnju i kolovozu.

Liburnija.net: Podmorska izložba skulptura Siniše Majkusa @ Opatija

Liburnija.net: Podmorska izložba skulptura Siniše Majkusa @ Opatija


Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: HMT

error: Content is protected !!