Pojačava se kontrola korištenja cesta prilikom građevinskih radova

g_opt3…’Obvezatnu uputu o postupanju u postupku izdavanja odobrenja za prekomjerno opterećenje nerazvrstane ceste’ pročitajte u nastavku teksta…
…komunalni redari Grada Opatije nadgledat će provođenje obvezatne upute…

Opatija – U posljednje su vrijeme učestale pritužbe građana Opatije da građevinska operativa ne poštuje Odluku o prometovanju po nerazvrstanim cestama, posebno njen dio o ograničenju opterećenja.
Takva praksa izaziva revolt građana jer najčešće po okončanju građevinskih radova investitori ne dovedu cestu u prvobitno stanje, tj. u stanje u kojem je bila prije no što su počeli izvoditi radove.
Gradonačelnik Opatije stoga je donio ‘Obvezatnu uputu o postupanju u postupku izdavanja odobrenja za prekomjerno opterećenje nerazvrstane ceste’, kojom se dodatno preciziraju važeća pravila na ovom području, a suglasnost daje sam Gradonačelnik, kako stoji u Uputi.
Dujmić ističe kako će se precizno znati stanje na terenu u ovakvim situacijama koje se dotiču izvođenja građevinskih radova koje podrazumijevanju korištenje prometne infrastrukture. Izvođači građevinskih radova prije početka njihova izvođenja morat će također podastrijeti valjana jamstva da će prometnu infrastrukturu dovesti u prvobitno stanje po okončanju radova, dakle u stanje u kakvom su zatekli prometnicu prije no što su počeli koristiti cestu za izvođenje građevinskih radova.
Komunalni redari Grada Opatije nadgledat će provođenje obvezatne upute gradonačelnika. Iz Grada Opatije upućena je zamolba građanima da, ukoliko na terenu primijete da se ova odluka krši, jave tu informaciju u Grad Opatiju, voditelju komunalnih redara Zoranu Barbaliću na brojeve telefona 680-163 ili 098 876 913.
obveza_nerazvrstane_ceste
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!