Pola godine ‘u plusu’ – u prvih šest mjeseci broj turista povećan za 14 posto, a noćenja za 11 posto @ Opatija

opatija_slatina_vasanska_more_2014

U apsolutnim brojkama to znači da je u Opatiji od početka godine do kraja lipnja boravilo 170 tisuća turista koji su ostvarili 440 tisuća noćenja, a prednjače Austrijanci, domaći gosti i Nijemci.

Opatija – Dvanaest posto više dolazaka turista i sedam posto noćenja zabilježeno je u lipnju ove godine u odnosu na isto razdoblje 2014. godine, pokazali su podaci Turističke zajednice, prema kojima je tijekom proteklog mjeseca u Opatiji boravilo nešto više od 42.500 gostiju koji su ostvarili gotovo 130 tisuća noćenja. Pritom su 90 posto noćenja ostvarili strani gosti, dok su za ostalih deset posto zaslužni domaći posjetitelji. Očekivano, najveći broj noćenja realiziran je u hotelima, sa 86 posto udjela, uz rast od 7 posto u odnosu na lanjski lipanj, dok je privatni smještaj s 14 posto udjela u ukupnim noćenjima u ”plusu” od dva posto.

Najbrojniji gosti u lipnju bili su gosti iz Austrije koji čine 16 posto svih opatijskih gostiju, na drugom mjestu su Nijemci s 15 posto udjela, a na trećem mjestu domaći gosti.

Kumulativno gledano, prvo polugodište 2015. godine donijelo je znatno bolje turističke rezultate nego isto razdoblje 2014. godine, budući da je ostvareno 14 posto više dolazaka i 11 posto više noćenja. U apsolutnim brojkama to znači da je u Opatiji od početka godine do kraja lipnja boravilo 170 tisuća turista koji su ostvarili 440 tisuća noćenja, a prednjače Austrijanci, domaći gosti i Nijemci.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!