Pola milijuna kuna udrugama i klubovima – Dodijeljena sredstva za financiranje javnih potreba @ Mošćenička Draga

Arhiva

Najveći iznos odvojen je za sport i sportske manifestacije – ukupno gotovo 300 tisuća kuna, dok je oko 120 tisuća kuna namijenjeno kulturnim aktivnostima i izdavaštvu. Ostala sredstva razdijeljena su na programe turizma, zaštite okoliša te socijalne skrbi.

Mošćenička Draga – Gotovo pola milijuna kuna, točnije ukupno oko 450 tisuća kuna proračunskih sredstava, namijenila je ove godine Općina Mošćenička Draga za financiranje projekata sportskih, kulturnih i drugih udruga osmišljenih za zadovoljavanje javnih potreba stanovnika.

Najveći „dobitnik“ ove raspodjele je Nogometni klub Draga kojem je dodijeljeno 220 tisuća kuna, odnosno otprilike polovica ukupnih sredstava. Za sport je predviđeno 275 tisuća kuna, a sufinancirani su još Boćarski klub Draga s 28 tisuća kuna, Jedriličarski klub Orion s ukupno 22 tisuće kuna za dva projekta te Rukometni klub Liburnija i AK Opatija Motorsport s dvije, odnosno tri tisuće kuna. Još 20 tisuća kuna za sportske manifestacije podijeljeno je na 2 događanja – malonogometnom turniru „3 na 3“ u Brseču namijenjeno je pet, a 6. Međunarodnoj trail running utrci „Učka Trail 2018“ preostalih 15 tisuća kuna.

Za kulturu je predviđeno 100 tisuća kuna, podijeljenih među 14 projekata. Katedri Čakavskog sabora pripalo je 25 tisuća kuna za organizaciju Andrejne, Kandalore, Mošćeničkog pinela i okrugli stol na temu „Etnološka i kulturnoantropološka istraživanja u Mošćeničkoj Dragi“, a pojedinačno najveći iznos za služila je 10. Smotra i regata tradicijskih barki na jedra – 20 tisuća kuna.
U izdavaštvu su dodijeljene dvije potpore – za Zbornik radova „Povijest brsečkog školstva“ Udruga Jenio Sisolski dobila je 10 tisuća kuna, a za tisak i i promociju knjige poezije Nadije Rubeše „A srce se nada“ Katedra Čakavskog sabora 8 tisuća kuna.

Od ostalih potpora, najveći iznos dobilo je Lovačko društvo Lane, 20 tisuća kuna za zaštitu flore i faune. Cjelokupni popis dodijeljenih sredstava dostupan je na internetskim stranicama Općine Mošćenička Draga.

Davor Žic / PodUčkun.net
tagovi: mošćenička draga, javne potrebe, pod učkun, poduckun.net, liburnija,

error: Content is protected !!