Polaganjem vijenaca obilježen Dan državnosti @ Opatija, Lovran

polaganje_vijenaca_dan_drzavnosti_2014

Danas će, pak, povodom Dana antifašističke borbe, delegacije matuljske podružnice UABA-e položiti vijence na spomenike palim borcima i žrtvama fašističkog terora na matuljskom području.

Opatija, Lovran, Matulji – Dan antifašističke borbe u Opatiji je obilježen zajedničkim trudom udruge antifašista i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, čiji su predstavnici u pratnji zamjenika gradonačelnika Opatije Marine Gašparić i Fernanda Kirigina, položili vijence i zapalili svijeće kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Opatiji, te kod spomenika palim antifašističkim borcima na groblju Opatija i Centralnom križu na groblju Opatija, pored ploče s imenima poginulih branitelja na zgradi gradske uprave, a kao i kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Voloskom, te u Spomen parku Jama u Ičićima. Minutama šutnje odana je počast svim palim žrtvama i borcima, stradalima u Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu.

Ona starija ratna generacija – učesnici Drugog svjetskog rata, odnosno članovi UABA-e rođeni prije 1930. godine, održala je jučer i zajedničko druženje u konobi Istranka, na koje se odazvalo nekoliko desetaka pripadnika ove ”stare garde”, a pridružio im se i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.

polaganje_vijenaca_dan_drzavnosti-2014_1

Vijenci su jučer položeni i u Lovranu, i to na lovranskom groblju, a povodom Dana državnosti, u utorak u 11 sati vijenac će se postaviti i u parku na Trgu slobode.

Danas će, pak, povodom Dana antifašističke borbe, delegacije matuljske podružnice UABA-e položiti vijence na spomenike palim borcima i žrtvama fašističkog terora na matuljskom području. Sve će započeti na centralnom spomeniku u Matuljima u 18 sati, nakon čega će dvije delegacije istovremeno polagati vijence na spomenike u Frlaniji i Mihotićima u 18.15 sati, u Bregima i Jušićima u 18.30 sati, u Rukavcu u 18.45 sati, u Permanima u 19 sati, u Velom Brgudu u 19.15 sati, u Velim Lazima u 19.30 sati, u Rupi na Štranjgi u 19.45 sati te u Rupi kraj autobusne stanice u 20 sati.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!