Policijski službenici iz Slovačke i Srbije u PU Primorsko-goranskoj

policija_slovacka_srbija_2014

Slovački policajci, Kristina Holecova i Igor Dedik, po drugi put će boraviti i raditi na području Policijske postaje Crikvenica, dok će policijska službenica iz Republike Srbije, Danijela Stojanova, boraviti i raditi na području Policijske postaje Opatija.

Rijeka – Na danas održanoj konferenciji za novinare predstavljeni su policijski službenici iz Republike Slovačke i Republike Srbije koji će tijekom srpnja boraviti i raditi na području Policijske uprave primorsko-goranske u sklopu realizacije projekta Ministarstva unutarnjih poslova ”Sigurna turistička sezona“. Slovački policajci, Kristina Holecova i Igor Dedik, po drugi put će boraviti i raditi na području Policijske postaje Crikvenica, dok će policijska službenica iz Republike Srbije, Danijela Stojanova, boraviti i raditi na području Policijske postaje Opatija.

Stranim policijskim službenicima i sudionicima konferencije za novinare dobrodošlicu i zahvalu za suradnju izrazila je načelnica Policijske uprave primorsko-goranske, Senka Šubat. U svom obraćanju naglasila je kako se radi o jedinstvenom modelu policijske suradnje u Europi koji se realizira zajedničkim ophodnjama te timskim radom hrvatskih i stranih policijskih službenika. Ujedno, istaknula je sigurnost kao jedan od brandova Hrvatske naglasivši pri tom važnost razmjene iskustava i međusobne suradnje između zemalja članica Europske unije i zemalja u regiji.

policija_slovacka_srbija_2014_1

Voditelj Službe za javni red, Tihomir Marijanović najavio je skori dolazak policijskog službenika iz Republike Slovenije, kao i boravak druge smjene policijskih službenika iz Republike Slovačke i Republike Srbije tijekom kolovoza u našoj Policijskoj upravi. Naveo je kako će strani policijski službenici i ove godine biti od velike pomoći hrvatskim policajcima u komunikaciji sa stranim turistima, a također će djelovati i u cilju sprječavanja kriminaliteta, posebice organiziranog i kriminaliteta koji ima međunarodna obilježja.

Obraćajući se prisutnima, policijski časnik za vezu Veleposlanstva Republike Slovačke u Republici Hrvatskoj, Michal Kopčik, izrazio je iznimno zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom. Naveo je kako su slovački turisti i prije dolaska u Hrvatsku upoznati s boravkom svojih policajaca i mogućnošću da ih neposredno kontaktiraju tijekom odmora. Kako slovački policajci rade u odori turisti ih lako uoče, često ih zaustavljaju i obraćaju im se s raznim pitanjima ili molbama što dodatno pridonosi osjećaju njihove sigurnosti za vrijeme odmora u Hrvatskoj.

Zamjenica župana Primorsko-goranske županije, Marina Medarić, istaknula je Hrvatsku kao turističku zemlju, a poznato je da turisti itekako vode računa o sigurnosti pri odabiru mjesta za odmor. Stoga je izrazila podršku Primorsko-goranske županije ovom hvalevrijednom projektu i svim aktivnostima usmjerenim ka povećanju sigurnosti.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i načelnici Policijske postaje Crikvenica, Damir Volf i Policijske postaje Opatija, Damir Brnas.

N. C. / PU PGŽ / PodUčkun.net

error: Content is protected !!