Politička drama zbog komunalne naknade – Sazvana hitna sjednica općinskog vijeća Viškovo

Politička drama zbog komunalne naknade – Sazvana hitna sjednica općinskog vijeća Viškovo

Arhiva: Bojan Kurelić

U Akciji mladih jasno smo poručili na sjednici u srijedu, a poručujemo i danas da na povećanje komunalne naknade i povećanje opterećenja na građane ne možemo i nećemo pristati, kazao je Bojan Kurelić ispred Akcije mladih.

Viškovo – Općinsko vijeće općine Viškovo na prošloj sjednici nije usvojilo odluku o komunalnoj naknadi i vrijednosti boda, stoga je za danas sazvan hitna sjednica, a tim povodom oglasila se Akcija mladih koja je poručila da neće prihvatiti povećanje nameta za građane.

– Nakon što ove srijede načelnica Općine Viškovo Sanja Udović nije uspjela skupiti dovoljno ruku za izglasavanje povećanja komunalne naknade za 20%, danas smo kao vijećnici Općinskog vijeća dobili poziv za hitnu sjednicu koja bi se trebala održati za nekoliko sati, odnosno danas u 18 sati. Iako je na sjednici u srijedu bilo sasvim jasno da načelnica i vladajući SDP s partnerima nema dovoljno ruku za izglasati povećanje komunalne naknade, oni nisu pristali na kompromis koji je nudila oporba da razina komunalne naknade, odnosno visina komunalnog boda ostane na istoj razini kao do sada već su inzistirali na povećanju iste. Odluke se nisu donijele pa ni nužno usklađenje sa Zakonom tih odluka, a inzistiranje SDP-ove izvršne vlasti na povećanju komunalne naknade glavni je razlog ne donošenja odluka. U Akciji mladih jasno smo poručili na sjednici u srijedu, a poručujemo i danas da na povećanje komunalne naknade i povećanje opterećenja na građane ne možemo i nećemo pristati. Uvijek postoje drugi izvori prihoda iz kojih se mogu financirati kapitalni projekti i održavanje te izgradnje komunalne infrastrukture, a najbolji primjer za to je Općina Lovran u kojoj je upravo Akcija mladih i njezin načelnik Bojan Simonič na vlasti. U Općini Lovran su upravo jučer jednoglasno izglasali proračun za 2019. godinu. Proračun koji gle čuda ne uključuje veće cijene vrtića, veću komunalnu naknadu ni prirez! I to sve uz suficit proračuna! Može se i mora drugačije upravljati općinom, a sazivanje hitnih sjednica na kojima bi se u krnjem sastavu i daleko od očiju javnosti na silu izglasalo povećanje komunalne naknade nije demokratski način donošenja odluka i u tako nečemu nećemo sudjelovati. Ovim putem pozivamo i ostale vijećnike koji se protive povećanju komunalne naknade da na današnjoj sjednici ne sudjeluju i da se rušenjem kvoruma onemogući dodatno opterećenje naših mještana, stoji u priopćenju koje potpisuje Bojan Kurelić, Vijećnik Akcije mladih u Općinskom vijeću Općine Viškovo

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net