Poljska delegacija posjetila Opatiju

delegacija_poljske_opatija_2014_1

– Članovi poljske delegacije u razgovoru su istakli i načelni interes poljskih investitora za ulaganja upravo u ovoj regiji, te je bilo govora i o interesu poljskih turista za dolazak na opatijsku rivijeru, stoji u objavi na službenim stranicama Grada.

Opatija – Poljska delegacija prilikom svog nedavnog boravka u Opatiji obavila je radni sastanak s gradonačelnikom Dujmićem. Tema razgovora bila je namjera o formalnom povezivanju Opatije i poljskog grada Zakopane te jačanju suradnje na planu turizma i kulture između dva grada.

delegacija_poljske_opatija_2014

U delegaciji su bili predstavnici veleposlanstva Poljske u Hrvatskoj Janusz Tatera, konzul Republike Poljske, Marek Łyżwa, savjetnik ministar u veleposlanstvu, Grzegorz Gawin, prvi savjetnik za politiku, potom predstavnici grada Zakopane Janusz Majcher, gradonačelnik grada Zakopane i Mariusz Koperski, zamjenik gradonačelnika. U delegaciji su također bili i članovi poljskog kulturnog društva Fryderyk Chopin iz Rijeke na čelu sa Jolantom Čar, predsjednicom Društva, a na sastanku su bili nazočni i predstavnici uprave LRH.

– Kao prvi korak u suradnji razgovaralo se o postavljanju izložbe ”Stanislav Witkievicz – život i djelo“ u UP Juraj Šporer, čije je otvorenje zakazano za lipanj ove godine. Witkievicz je arhitekt i dizajner koji je projektirao namještaj i kuće u Opatiji, a njegov je stil u arhitekturi poznat kao ”zakopjanski stil Stanislava Witkievicza“. Izložba bi prikazivala izbor predmeta koje je on dizajnirao. Članovi poljske delegacije u razgovoru su istakli i načelni interes poljskih investitora za ulaganja upravo u ovoj regiji, te je bilo govora i o interesu poljskih turista za dolazak na opatijsku rivijeru, stoji u objavi na službenim stranicama Grada.

I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!