Položeni vijenci uoči obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti @ Liburnija

polaganje_vijenaca_opatija_2013

Svim poginulim braniteljima odana je počast minutom šutnje.

Opatija, Matulji, Lovran, Poljane, Klana – U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, delegacija grada Opatije, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, policije, gradskih tvrtki, ali i roditelji poginulih branitelja položili su jučer vijence i zapalili svijeće kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Opatiji, kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Voloskom, na groblju u Voloskom te na grobljima u Klani, Lovranu, Opatiji i Poljanama.

Ove godine navršava se 18 godina od vojno redarstvene akcije Oluja, a generacije mladih koje su rođene te iste, 1995. godine, odrasle su u miru i postaju punoljetne. Mogućnost da imaju bolje šanse sigurno su im omogućili i poginuli branitelji, boreći se tada za slobodu zemlje, kazao je Fernando Kirigin, zamjenik opatijskog gradonačelnik.

Za kraj dodajmo da će se povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i 18. godišnjice akcije “Oluja”, održati Svečani mimohod branitelja Domovinskog rata Grada Opatije i branitelja općina Lovran i Matulji“.

U svečanom mimohodu, koji će se održati 5. kolovoza, osim branitelja sudjelovati će predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, pričuvni dočasnici, časnici, viši časnici, lovci, predstavnici lokalnih samouprava i ostali gosti, uz Zastavni vod koji će nositi ratne zastave postrojbi koje su sačinjavali branitelji našeg kraja.

polaganje_vijenaca_opatija_2013_1

I. Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!