Pomoć najranjivijim sumještanima: Općina Matulji osigurala krizni bon za pomoć socijalno ugroženim obiteljima i djeci s teškoćama

Bon namijenjen nabavci paketa prehrambenih ili higijenskih proizvoda dostavit će se korisnicima na kućnu adresu, a moći će ga iskoristiti u trgovačkom centru Plodine u Matuljima.

Matulji – Epidemija uzrokovana korona virusom proteklih je tjedana u potpunosti poremetila uobičajen način života svim građanima. Nažalost, naša najranjivija skupina, odnosno korisnici socijalnog programa koji su i do sada živjeli u otežanim životnim uvjetima posebno su pogođeni ovom pandemijom. Ograničenje kretanja, ograničenje rada u zatvorenim prostorima, zatvaranje ugostiteljskih objekata, ograničilo je ili onemogućilo većinu poslova pa tako i povremene poslove kojima su socijalno ugrožene obitelji dopunjavale i onako mali kućni budžet.

– Općina Matulji će korisnicima socijalnog programa uz redovne godišnje pomoći kao i bonove za nabavku prehrambenih i higijenskih artikala dodijeliti i dodatni krizni bon povećan za 100% u odnosu na uobičajeni iznos za samca, dvočlanu ili višečlanu obitelj kako bi lakše prebrodili vrijeme trajanja ograničenog kretanja i ograničenih socijalnih kontakata za vrijeme epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2. Bon namijenjen nabavci paketa prehrambenih ili higijenskih proizvoda dostavit će se korisnicima na kućnu adresu, a moći će ga iskoristiti u trgovačkom centru Plodine u Matuljima. Tako će samci dobiti bon u visini od 900 kuna; dvočlana obitelj bon u visini od 1.200 kn, a višečlane obitelji iznos bona od 1.400 kn. Ovaj oblik pomoći namijenjen je i djeci s teškoćama u razvoju (osobe s invaliditetom) koji su korisnici socijalnog programa neovisno o socijalnom cenzusu propisanom Odlukom, a koji će primiti bon u visini od 500 kn, kao i socijalno ugrožene obitelji koje mjesečno primaju troškove stanovanja. Nadamo se da će ova epidemiološka kriza trajati što kraće te da će što prije doći do uspostavljanja uobičajenog životnog ritma i poslovanja. Općina Matulji pratit će iz dana u dan situaciju te u slučaju produženja krize uzrokovane koronavirusom pravovremeno reagirati s novim mjerama kako bi se pomoglo najugroženijima, poručila je Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika.

error: Content is protected !!