Pomoć se prikuplja diljem Liburnije i Kvarnera – kombiji i kamioni krenuli za Slavoniju

Ekipa ispred prostorija CK Opatija

Ekipa ispred prostorija CK Opatija

Prema napucima Hrvatskog Crvenog križa u ovome trenutku najpotrebniji su dječja hrana, proizvodi za održavanje higijene (posebno za djecu, za žene i muškarce), pelene za djecu i odrasle, donje rublje, deke i posteljina. Kako ne bi došlo do zloupotrebe prikupljene pomoći na proizvode napišite markerom slovo H. Popis mjesta na kojima možete donirati hranu i potrepštine provjerite na ovom linku

Ukrcaj ispred osnovne škola @ Opatija

Ukrcaj ispred osnovne škola @ Opatija

Opatija – Prvi kombi iz Opatije krenuo je put Slavonije, a prema riječima odgovornih, građani neumorno donose hranu i potrepštine na pozicije predviđene za prihvat donacija.

– Zahvaljujemo DVD Opatija i Lovran na kombiju i Marku Lovretiću koji je preuzeo sve troškove prijevoza i vozi kombi na odredište. Isto tako brojnim građanima, koji neumorno donose donacije i vrijednim volonterima koji s nama cijeli dan dežuraju i pomažu, poručili su iz opatijskog Crvenog križa.

Opatijska osnovna škola ‘Rikard Katalinić Jeretov’ pridružila se prikupljanju pomoći stradalima u poplavama.

– Prvi dan sakupljalo se sve, ali smo dobili informaciju da je hrana za djecu i higijenski materijal najpotrebniji. Stoga se škola odlučili za sakupljanje istoga. Molimo da pomoć spakirate u čvrste kartonske kutije i ne lijepite prije pregleda osoblja škole koje će kutije zalijepiti trakom. Vašu pomoć označite natpisima “hrana za djecu” i slično, kako bi kutije bile odmah spremne za daljnji transport. u slučaju da niste u mogućnosti spakirati robu u kartonske kutije, možete isto pakirati u čvrste vreće. također molimo da se ne zatvaraju prije pregleda osoblja škole, istaknuo je ravnatelj Fredi Glavan.

Miha prati ukrcaj...

Miha prati ukrcaj…

Mjesto dostave je glavni ulaz u matičnoj školskoj zgradi, Nova cesta 53 (ispod Billa-e).

Iz Kluba mladih Rijeka noćas je 12 tona hrane, vode i ostalih potrepština krenulo za Slavoniju.

– Upravo sad krcamo još 10 tona koji kroz sat vremena idu direktno za ugrožena područja. Trenutno imamo dovoljno volontera, ali svi koji su voljni pomoć neka pust kontakt na našem FB profilu i u slučaju potrebe ćemoih kontaktirati. Također, prema informacijama s terena, osim vode, trenutno su najpotrebnije potrepštine i hrana za djecu te pelene za mališane, ali i starije osobe. Osim vrijednih volontera i građana koji svake minute ulaze u naš Klub i nose pomoć, moramo se zahvaliti i određenim malim i velikim firmama koji su nam pomogli i pomažu u realizaciji: JGL, H2O distribucija, PIK Vrbovec, Amel, Pizzeria Maslina, Fast food Žabica, Pizzeria Corida, Bauhaus, Union Impex, FABIAN d.o.o., ako smo koga zaboravili nek se ne ljuti, volimo vas svih, poručili su iz Kluba mladih Rijeka.

HNK Rijeka u suradnji s klubom navijača Armadi i dalje pomažu u prikupljanju pomoći za poplavom nastradala područja u Slavoniji.

– HNK Rijeka je do današnjeg dana skupila namirnica i potrepština (voda, higijenske potrepštine za djecu, hrana, odjeća) u vrijednosti od 10.000kn te još 11.000 kn financijskih sredstava. Akcijom građana i posjetitelja jučerašnje s humanitarne utakmice HNK Rijeka i Rijeka All star skupljena je i dodatna količina odjeće, obuće i posteljine koja je kombijem Autotransa u 13 sati poslana u glavni stožer Crvenog križa u Vinkovce. Prije svega jedno velika hvala svima koji su jučer donirali potrepštine i novac za Slavoniju, stoji u obavjesti na službenim stranicama HNK Rijeka.

Popis mjesta na kojima možete donirati hranu i potrepštine provjerite na ovom linku

Klub mladih Rijeka

Klub mladih Rijeka

Portal PodUčkun.net

error: Content is protected !!