Ponovo… ”Dora”

Natječaj za prijavu skladbi

Natječaj za prijavu skladbi

Zagreb, Opatija – Hrvatska radiotelevizija objavila je javni natječaj za 18. izdanje ”Pjesme Hrvatske za pjesmu Eurovizije”, odnosno ”Doru 2010”, koja će se tradicionalno održati u Kristalnoj dvorani opatijskog hotela ”Kvarner”, i to 5. i 6. ožujka iduće godine.

Na natječaju HRT-ovci traže 16 pjesama skladatelja iz čitave Hrvatske koji će se u Opatiji pridružiti osmorici najizvođenijih autora tijekom 2008. prema podacima Hrvatskog društva skladatelja. Najveći domaći izborni show, ne računajući onog za Predsjednika Republike Hrvatske, i u idućoj godini ostaje dio većeg programa koji će u Opatiji trajati dva tjedna, a u koji su uključeni i izbor za Miss Universe i ”Serenada Opatiji”.

Pobjednik ovogodišnje ”Dore” iz Opatije putuje u Oslo, jer ”Pjesma Eurovizije 2010”održat će se 25., 27. i 29. svibnja u prošlogodišnjoj zemlji pobjednici – Norveškoj.

Svi zainteresirani autori obrazac za prijavu skladbi mogu naći na službenim stranicama HRT-a, a u recesijskoj godini nije nebitno napomenuti da će blizina autorova prebivališta mjestu održavanja ”Dore” značajno smanjiti troškove produkcije.

Davor Žic