Popodnevno pješačenje iz Grdosela po Malenici ove subote

Zbog svoje ljepote, atraktivnosti i lakoće staze (u duljini od dva sata) staza je privukla veliki broj izletnika, a o njoj je objavljivano u brojnim lokalnim medijima i izletničkim blogovima.

Pazin – Planinarsko društvo „Pazinka“ u subotu, 15. lipnja s početkom u 17 sati organizira pješačenje po stazi Malenica što će ujedno biti i kraj projekta „Otkrijmo ljepote prirode“ kojeg financira Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Također, ujedno će se obilježiti i Međunarodni dan pješačenja, koji se tradicionalno održava prve nedjelje u svibnju, no ove će se godine iznimno obilježiti ovim pješačenjem, budući da se tada nije moglo zbog lošeg vremena. Pješačenje će se odvijati pod vodstvom vodiča iz PD Pazinke.

Zbog svoje ljepote, atraktivnosti i lakoće staze (u duljini od dva sata) staza je privukla veliki broj izletnika, a o njoj je objavljivano u brojnim lokalnim medijima i izletničkim blogovima. Klupice i ljuljačke koji su izgrađeni od akacije bili su u stanju raspada i neke su se već i raspale, a s obzirom da stazu koja je obnovljena često koriste starije osobe i djeca, bilo ju je potrebno dodatno opremiti sadržajima koji su prije postojali – klupicama i stolom. Uz opremanje staze, ciljevi projekta su bili promocija zdravih stilova života te s obzirom na nezahtjevnost staze i promoviranje obiteljskog planinarenja.

Uz Zakladu ova manifestacija je financirana od strane Turističke zajednice Središnje Istre i Zajednica sportskih udruga Grada Pazina.

Tekst i foto: Anton Finderle

error: Content is protected !!