Popularna kavana i slastičarna Beto zatvorena zbog duga prema državi @ Matulji

beto_porezna_matulji_2014 (1)

Značajne investicije, čini se, napregnule su financijske mogućnosti tvrtke, pa je izgledno da se u međuvremenu pojavio i dug prema državi, što bi mogao biti razlog ovog prisilnog zatvaranja vrata.

Matulji – Popularna slastičarna i kavana ”Beto” u Matuljima zatvorena je već tjedan dana – brojne je Matuljce i posjetitelje iz okolnih mjesta iznenadila činjenica da ih je njihov omiljeni lokal umjesto s komadom torte ili kolača te šalicom kave, dočekao prekrivenih izloga i ”zapečaćenih” vrata s porukom Porezne uprave.

Sama obavijest datirana s 18. kolovozom ne otkriva razloge zatvaranja, već navodi upozorenje zbog povrede službenog pečata, a obavijest vlasnika nalijepljena na vrata ističe da se narudžbe i dalje primaju telefonskim putem.

beto_porezna_matulji_2014 (2)

– Zatvoren je samo lokal u Matuljima, no naša proizvodnja i dalje radi. Imamo novi pogon u Rupi gdje proizvodimo torte i kolače, i koje normalno dostavljamo u čitavoj Primorsko-goranskoj županiji. Što se tiče kafića, on je zatvoren do daljnjega, ali očekujem da će se čitava situacija brzo riješiti jer su naši odvjetnici poduzeli potrebne korake. Razlog zbog kojeg smo zatvoreni su određene nesuglasice s Poreznom upravom, za koje vjerujem da će brzo biti razriješene, kazala je vlasnica Biserka Sušanj, dodajući da će se više toga znati idućega tjedna.

Posljednjih godina Beto je zabilježio pravu ekspanziju poslovanja – mali kafić s dobrim slasticama u matuljskom centru vrlo se brzo pročuo ”u susjedstvu”, pa osim što je prostor uvijek bio pun, imali su i velik broj narudžbi. Prije nekoliko godina preuređen je čitav prostor, a vrhunac ulaganja bila je izgradnja novog pogona za pripremu torti u Rupi dovršena krajem prošle godine.

Značajne investicije, čini se, napregnule su financijske mogućnosti tvrtke, pa je izgledno da se u međuvremenu pojavio i dug prema državi, što bi mogao biti razlog ovog prisilnog zatvaranja vrata.

Inače, čini se da su ljetni mjeseci ”pogubni” za lokale u matuljskom centru. Naime, prošle godine, također krajem kolovoza, porezna je uprava zatvorila i susjedni lokal Marijana. Iako se prvotno govorilo da je ”pečaćenje” posljedica rigoroznih mjera inspektora koji su branili rad lokalima zbog nekoliko kuna viška u blagajni, ispostavilo se da je razlog bio nagomilani dug prema državi, pa Marijana danas ponovo radi, ali pod novim vlasnicima.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net