Portal PodUčkun.net slavi deset godina postojanja – Na današnji dan 2009. godine zabrujali su naši serveri

Deset godina! Da, zvuči doista okruglo i značajno, čitavo desetljeće prošlo je otkako su na mreži zabrujali i serveri našeg portala. Prvo kao liburnija.net, a zatim s nešto širim nazorima i geografskim ambicijama kao PodUčkun.net, dnevni multimedijalni on-line magazin koji prati područje Liburnije, zapadnog dijela riječkog prstena te istočnog dijela Učke. Drugim riječima, sve ono na što pada sjena najveće istarske i kvarnerske planine pa se može svrstati „pod Učku“.

Prva stvar koju čovjek pomisli u ovim prigodničarskim situacijama, kada se proslavljaju jubilarne obljetnice, jest  – na što sam ja potrošio punih deset godina života?! E, pa, u digitalnim vodama gdje plivaju jedinice i nule, sve je detaljno numerirano, a u našem slučaju te brojke izgledaju (barem s ove strane gledano) prilično impresivno. Dakle, proizveli smo (uključujući i ovaj) ukupno 28.514 tekstova, više od šest tisuća fotogalerija te  više od 750 video-priloga.

U proteklih 3.652 dana, otkako smo se prvi puta pojavili na mreži, nije prošao niti jedan a da vas na ovoj adresi nije dočekala svježa porcija vijesti i fotografija iz našeg kraja, a neki od njih ostali su toliko zapaženi da se još i danas čitaju i prepričavaju.

Svoj su obol u građenju ove priče dali deseci kvalitetnih i nama jako dragih suradnika, od kojih mnogi i danas rado svoje riječi stavljaju u službu bolje informiranosti naših čitatelja. A vas, zbog kojih i postojimo, uistinu je puno i svakim danom sve više – sada već činite ozbiljnu „silu“, jer više od deset tisuća ljudi što svakog dana „prošvrlja“ našim portalom i više je nego respektabilna brojka. Uz čitatelje, važan dio našeg postojanja su i oglašivači od kojih nas neki prate već godinama te omogućuju da sav proizveden sadržaj bude besplatan.

Upravo to daje nam poticaj da uvijek iznova tražimo više i od sebe, da ideju s kojom smo krenuli konstantno nadograđujemo i širimo, pa smo od jednog skromnog portala s velikim ambicijama stigli do najčitanijeg i najutjecajnijeg medija na Liburniji te okosnice regionalne informativne mreže u kojoj danas sudjeluju četiri portala s nekoliko desetaka tisuća čitatelja dnevno i zajednicom na društvenim mrežama koja broji više od pedeset tisuća ljudi.

A što ćemo dalje? Pa, nadamo se – isto kao i do sada, samo još bolje. I ovaj rođendan provest ćemo kao i ostalih 3.651 dan u našoj povijesti: na terenu, tražeći dobre priče i provjerene informacije.

Sretan nam početak novog desetljeća portala PodUčkun.net!

error: Content is protected !!