Posjet polaznika međunarodne i međusveučilišne radionice @ Kastav

medunarodna_radionica_posjet_kastav (1)

Ova radionica povezuje znanstvenike iz regije i lokalne studente, u svrhu zajedničkog istraživanja materijalne kulture, prostornih identiteta i kulture sjećanja.

Kastav – Prošle subote, ‘gradić na brege’ posjetili su polaznici međunarodne i međusveučilišne radionice Riječki palimpsesti i dinamika sjećanja: između povijesti i zaborava.

medunarodna_radionica_posjet_kastav (3)

Ova radionica povezuje znanstvenike iz regije i lokalne studente, u svrhu zajedničkog istraživanja materijalne kulture, prostornih identiteta i kulture sjećanja. U organizaciji Renata Stankovića i uz pomoć Grada Kastva, polaznici su posjetili Muzejsku zbirku Kastavštine te spomenike Partizan i Banov križ koje im je predstavio Branko Jani Kukurin.

– U Gradskoj vijećnici prikazan im je film Dorina Miniguttija ‘Iza žice’, koji govori o zarobljenicima logora Gonars i Kampor i u čijem su snimanju sudjelovali i preživjele osobe iz Kastva. Naši gosti imali su priliku i upoznati dvije osobe iz Kastva koje su preživjele život u logoru te zabilježiti njihova sjećanja. Nakon cjelodnevnog posjeta Kastvu, polaznici radionice bili su jako zadovoljni viđenim i zahvalni Kastvu na lijepom primanju i ugodnom boravku, poručili su iz Grada.

Predavanje Branka Janija Kukurina

Predavanje Branka Janija Kukurina

I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!