Posjet predstavnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Dječjem vrtiću Opatija

Riječ je o terenskom kontrolnom posjetu projektu s ciljem utvrđivanja prihvatljivosti provedenih projektnih aktivnosti tijekom posljednjih 24 mjeseca provedbe ovog projekta.

Opatija – U okviru provedbe projekta  „Dječji vrtić Opatija – suvremeni vrtić za suvremenu obitelj“ zamjenik gradonačelnika Emil Priskić te ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija Aleksandra Tramontana sa suradnicima održali su radni sastanak s predstavnicom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Odjel za pripremu natječaja i provedbu ugovora iz područja dobrog upravljanja, posredničkog tijela druge razine u spomenutom projektu.

Riječ je o terenskom kontrolnom posjetu projektu s ciljem utvrđivanja prihvatljivosti provedenih projektnih aktivnosti tijekom posljednjih 24 mjeseca provedbe ovog projekta.

Posjetom je utvrđeno kako su sve projektne aktivnosti provedene u skladu s dodijeljenim Ugovorom o bespovratnim sredstvima, no zbog pandemije COVID-19 potrebno je određene edukacijske programe za djecu, ali i odgojitelje do kraja provedbe projekta održati on-line putem, što će se i ostvariti u preostalih 6 mjeseci provedbe. 

Podsjetimo, kroz projekt, u protekle dvije godine uspostavljen je smjenski rad vrtića do 21 sat, zaposlena su tri odgojitelja na puno radno vrijeme, logoped, edukacijski rehabilitator za rad u skupini te tehničko osoblje.  Nabavljena je vrijedna didaktička oprema te će se do kraja projekta realizirati on – line putem STEM radionice za djecu.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnoj vrijednosti od 3.294,772,43 kn, u 100% intenzitetu EU potpore.

Dječji vrtić Opatija planira i nastavak ovog projekta za koji se očekuje objava javnog natječaja. Nastavak projekta trebao bi započeti početkom slijedeće godine u sklopu kojeg se planira uvođenje Montessori programa u DV Opatija. 

error: Content is protected !!