Posljedica velikih uhićenja: Zloupotreba droge učetverostručena u proteklih godinu dana @ Matulji

vijece_matulji_11_06_2015 (1)

Primjerice, dok je smanjen broj krađa i teških krađa, drastično je povećan broj kaznenih djela zloupotrebe droge, koja su se u godinu dana povećala 4,5 puta – sa 13 slučajeva zabilježenih u 2013. na 59 u prošloj godini.

Damir Brnas

Damir Brnas

Matulji – Broj prometnih nesreća na matuljskom području u 2014. godini u odnosu na ranije razdoblje neznatno je smanjen, no zato su značajno ublažene posljedice takvih situacija – za razliku od 2013. godine kada su dvije osobe poginule u prometu, lani nije bilo smrtno stradalih, a prepolovljen je i broj teških tjelesnih ozlijeda. Dobra je to vijest s predstavljanja sigurnosne situacije na području Općine Matulji, koje je u sklopu prekjučerašnje sjednice Općinskog vijeća održao načelnik Policijske postaje Opatija Damir Brnas, no nisu sve informacije iz njegovog izvještaja obojene ”ružičastim tonovima”…

Primjerice, dok je smanjen broj krađa i teških krađa, drastično je povećan broj kaznenih djela zloupotrebe droge, koja su se u godinu dana povećala 4,5 puta – sa 13 slučajeva zabilježenih u 2013. na 59 u prošloj godini.

– Mi smo prošle godine odradili tri četiri skupine počinitelja kaznenih djela koje su se na području Matulja bavile proizvodnjom i preprodajom opojnih droga, prvenstveno marihuane. Na njih kolektivno otpada čak 41 od ovih 59 kaznenih djela, a ostatak bi rezultat bio sličan godini ranije. Mi ćemo nastaviti raditi na ovaj način i koncentrirati se na veće skupine, a vi morate znati da su Matulji najveća općina što se tiče stanovništva na ovom području, pa i površine, i da kroz nju prolazi velik broj ljudi. Pozitivna vijest je što nije bio naglasak na teškim drogama, već su se sve ove skupine bavile lakšim drogama, kazao je Brnas, najavivši i novu akciju hapšenja na matuljskom području, koja je i odrađena jučer.

Robert Matulja

Robert Matulja

Vijećnik HDZ-a Robert Matulja požalio se na promet u centru mjesta, posebice na činjenicu da ionako ”gužvovitim” prostorom sve češće voze teški kamioni.

– Što se tiče prometa, tu doista dajemo sve od sebe, posebice što se tiče prometa u mirovanje. U prvih šest mjeseci imali smo oko 400 evidentiranih prometnih prekršaja, no evidentno je da naša nastojanja ne daju očekivane rezultate. Kada se bude išlo u rekonstrukciju tog dijela Matulja, moći će se sa zaprekama puno bolje regulirati. Sad možete ići u garažu i vidjeti koliko je slobodnih mjesta, a koliko je nepropisno parkiranih vozila u centru. Ali, to je problem prometne kulture, koji treba riješiti dugoročno. Što se tiče kamiona, vjerojatno se događa da prođe netko tko ne bi smio, no mi to strogo sankcioniramo, kazao je Brnas.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!