Posljednja sjednica Gradskog vijeća Opatije prebačena za tjedan dana na zahtjev ‘Dujmićeve’ vijećnice Zorice Sergo

Predsjednica kluba vijećnika izabranih s Dujmićeve liste, Zorica Sergo, predložila je da se sjednica održi u tjednu nakon Uskrsa. Predsjednik Vijeća Fernando Kirigin prihvatio je njen prijedlog.

Opatija – Posljednja sjednica Gradskog vijeća Opatije u ovom sazivu neće se održati 1. travnja, kako je to bilo prethodno najavljeno, već tjedan dana kasnije. Predložila je to Zorica Sergo, predsjednica Kluba vijećnika nezavisne liste Ive Dujmića, a predsjednik Vijeća Fernando Kirigin prihvatio je njen prijedlog, kako se može iščitati iz njihove rasprave na društvenim mrežama.

– Najprvo san mislela da je škerac.. Aš je Nando sazval sjednicu Gradskega vijeća za 1. april!? Ali ni škerac! Pa dragi Nando… Ja bin stvarno na Veli četrtak rada bila negedre drugo nego na sjednice… Ali ča kada Nando vjerojatno ne zna kada je Veli četrtak ili se morda varan pa je storil zadnju sjednicu na dan kada kršćani slave “posljednju večeru”! Da bude ćaro… Ni problem doć na sjednicu, to nan je obaveza, ma isto tako je to mogal storit i pokle Vazma, napisala je Sergo jučer na svom zidu, a tu su objavu „lajkom“ podržali gradonačelnik Ivo Dujmić, zamjenica Vera Aničić te dio vijećnika.

Kirigin joj je danas odgovorio kako će prihvatiti njen zahtjev te sjednicu pomaknuti za tjedan nakon Uskrsa, kako bi joj mogao prisustvovati zamjenik gradonačelnika Emil Priskić koji je „van stroja“ zbog korone, ali i dio vijećnika koji su također pozitivni na COVID-19.

– Draga Zorice, znaš da meni ni problem poslušat druge. Kako smo na dnevnom redu imali važne točke poput prireza i prostornih planova, htio sam da se sjednica održi čim prije. Da se ne dogodi da Vlada RH raspusti Vijeće prije nego što mi ukinemo prirez. Ali s obzirom da imate vezu prema Vladi RH, onda znate bolje od mene kad će se ta odluka donijeti. Vidim da se i gradonačelnik složio s tvojim prijedlogom. A ja ozbiljno shvaćam tvoju važnu ulogu potpredsjednice Vijeća i predsjednice Kluba vijećnika NL Ivo Dujmić, pa ću prihvatiti i prijedlog da Vijeće prebacimo u tjedan nakon Uskrsa. Tako će više kolega vijećnika i zamjenik gradonačelnika koji boluju od korone dobiti priliku da se u potpunosti oporave, pa da zadnju sjednicu održimo u punom sastavu, kazao je Kirigin.

Tako se, doduše, povećava rizik da će se u međuvremenu Gradsko vijeće ukinuti odlukom Vlade, budući da uskoro kreće službeni izborni ciklus. Zbog toga bi se moglo dogoditi da u ovom sastavu vijećnici ipak ne budu u prilici odlučivati o ukidanju prireza i izmjeni prostornih planova. Međutim, ukoliko se to i dogodi, te se odluke mogu i prepustiti novom sazivu Gradskog vijeća sa „svježim legitimitetom“ nakon provedenih izbora.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net