Poslovna delegacija provincije Jilin posjetila Opatiju

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Posjet delegacije Lijin

Gosti iz Kine u Hrvatskoj borave još danas, a naš grad posjetili su s ciljem upoznavanja opatijskih gospodarskih potencijala.

Opatija – Predstavnici grada Opatije, turističke zajednice i Udruge pomorskih agenata prekjučer su održali poslovni susret s delegacijom kineske provincije Jilin. Delegaciju su činili predstavnici bescarinske zone Xinglong iz grada Changchuna, zatim Exim banke i Jilin investicijske grupe te dvadesetak čelnika lokalnih kompanija, a predvodila ih je pročelnica Uprave za trgovinu provincije Jilin Cong Hongxiao. Gosti iz Kine u Hrvatskoj borave još danas, a naš grad posjetili su s ciljem upoznavanja opatijskih gospodarskih potencijala.

Inače, provincija Jilin nalazi se na sjeveroistoku Kine te se predstavlja kao mjesto s jedinstvenim središtem. Jedinstveno središte za provinciju znači da se nalazi u sredini između Sjeverne Koreje, Južne Koreje, Japana, Mongolije i Ruskog Sibira. Ukupno ima 27 milijuna stanovnika, a površina joj je 180 tisuća kvadratnih kilometara. Zbog svoje strateške pozicije regija je vrlo bitna za razvoj regionalne suradnje u Sjeveroistočnoj Aziji. Isto tako, Jilin je centar industrijske proizvodnje i centar proizvodnje žitarica, a ključne industrije su im automobilska i kemijska industrija. Na državnoj razini provincija ostvaruje odlične rezultate u farmaceutskoj industriji, kao i elektroničkim i informacijskim tehnologijama. Čitav niz godina Jilin je na prvom mjestu u Kini po kvaliteti žitarica i proizvodnji po glavi stanovnika. Tri prednosti Jilina čine tehničko obrazovanje, te očuvanje okoliša i ključnih resursa. U Kini je na vrhu po broju inženjera i studenata. Ima 36 zaštićenih prirodnih rezervata, pokrivenost šumom joj je oko 43%, a na sjeveroistoku čak 70%, što ju čini najekološkijom provincijom Kine.
I. M. / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net