Potop SDP-a na izborima za mjesne odbore – osvojili samo jedno od 28 mjesta @ Lovran

Arhiva

Arhiva

Uz teški poraz SDP-a i svojevrsnu potvrdu birača politici koju provodi načelnik Alan Sanković uz podršku AM, IDS-a, LIST-a, HNS-a i PGS-a, izbore je obilježila očekivano slaba izlaznost, koja se kretala oko 10 posto.

Lovran – Potpuni krah na izborima za vijeća mjesnih odbora na području Lovrana doživjela je najjača stranka u Općinskom vijeću – SDP. Od ukupno 28 vijećničkih mjesta u četiri mjesna odbora, članovi donedavno vladajuće opcije u Lovranu osvojili su svega jednu poziciju, a ona je pripala potpredsjedniku SDP-a Božidaru Spasojeviću. On će interese njegove stranke zastupati u MO Bahova, gdje je većinu osvojio HSU, koalicijski partner SDP-a na dijelu lista tijekom ovih izbora, ali i jedina stranka na čiju suradnju u Vijeću SDP-ovci mogu računati. Uz nositelja liste HSU-a Roberta Popeskića, svoje su pozicije u MO Bahova osvojila još tri člana stranke, dok su preostala dva mjesta osvojili članovi koalicije Akcije mladih, LIST-a, HNS-a, IDS-a i PGS-a predvođeni Edvadrom Primožićem.

To je ujedno bio i njihov najslabiji rezultat. Gotovo stopostotnu većinu osvojili su u Medveji gdje su, predvođeni Tonijem Družetom, zauzeli šest mjesta, dok je sedmo pripalo koaliciji SDP-HSU, a ”zaradio” ga je član HSU-a Ivan Ivanić. Za razliku od svojih koalicijskih partnera, HSU se ne mora ”sramiti” izbornih rezultata, budući da su osvojili gotovo trećinu ukupnih mandata – 9 od 28 mogućih. Dva im je u MO Rezine osigurala lista koju je nosio Petar Milotić, jednako toliko vijećnika osvojio je IDS predvođen Silvanom Stiglić, a preostala tri osvojila je koalicija AM-HNS-LIST-PGS koju je nosila Vanja Kusturin Zukić. Zanimljivo je da lista SDP-a koju je predvodio donedavni zamjenik načelnika i aktualni nezavisni općinski vijećnik Drago Korošak nije osvojila niti jedno mjesto.

Najmanje biračke listiće imali su stanovnici MO Lovranšćina gdje je IDS predvođen Arsenom Brumnjakom osvojio pet, a HSU čiju je listu nosila Rita Linšak dva mjesta. Ove dvije stranke ujedno su bila i jedina dva izbora ponuđena biračima.

Uz teški poraz SDP-a i svojevrsnu potvrdu birača politici koju provodi načelnik Alan Sanković uz podršku AM, IDS-a, LIST-a, HNS-a i PGS-a, izbore je obilježila očekivano slaba izlaznost, koja se kretala oko 10 posto. Iznimka je Medveja u kojoj je izašlo 30 posto birača, što je vjerojatno posljedica činjenice da birački popis u ovom mjestu broji svega 139 imena.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!