Potop u Gradskom vrtu: Osijek Rijeku ispratio s 10 igrača na terenu i tri lopte u mreži

Rijeka je doživjela drugi poraz sezone na uvijek neugodnom gostovanju u Gradskom vrtu, a veći dio utakmice „bijeli“ su igrali s 10 igrača.

Osijek – Nogometaši Rijeke poraženi su na gostovanju kod Osijek 0:3 u utakmici četvrtog kola Hrvatski telekom Prve lige. Rijeka je doživjela drugi poraz sezone na uvijek neugodnom gostovanju u Gradskom vrtu, a veći dio utakmice „bijeli“ su igrali s 10 igrača.

Prvo poluvrijeme može se svesti na dvije akcije. U petoj minuti Jugović je pokupio jednu loptu, prošao pored stopera Rijeke i poentirao pored Nevistića – 1:0. Drugi ključan trenutak dogodio se u 36. minuti. Arsenić je prekršajem zaustavio Grezdu na 25 metara, a sudac Matoc pokazao je slobodan udarac za Osijek i Arseniću žuti karton. Nakon sugestije VAR sobe Matoc je otišao pogledati snimku i po povratku na travnjak pokazao Arseniću crveni karton. Da nesreća nikad ne dolazi sama postalo je jasno nekoliko trenutaka kasnije. Bočkaj je namjestio loptu i sjajno pogodio iz slobodnog udarca – 2:0.

U periodu između dva gola Rijeka je imala terensku inicijativu, ali bez previše prilika. Treba istaknuti pokušaj škaricama Čolaka u 20. minuti, te situaciju u 27. minuti kada su dva udarca nogometaša Rijeke s ruba kaznenog prostora završila u bloku.

U međuvremenu Osijek je imao veliku priliku u 22. minuti. Bočkaj je ubacio s desne strane, Grezda primio loptu u kaznenom prostoru i odigrao povratnu loptu. Erceg je potegnuo, ali lopta je otišla iznad grede.

U 46. minuti Tomečak je ubacio, Čolak se našao u sjajnoj prilici pred golom Osijeka, ali napadač Rijeke loše je zahvatio loptu. Samo dvije minute kasnije dogodila se nova prilika za Rijeku. Lončara je ubacio iz kornera, Andriješević ju je smirio u kaznenom prostoru, odigrao za Galovića koji je ju promašio. U 53. minuti Andrijašević je bio najviši u skoku, ali udarac glavom nije bio precizan.

U 65. minuti ponovo se pojavila velika prilika za Rijeku. Lopta se pomalo sretno odbila do Čolaka koji je potegnuo s desne strane kaznenog prostora. Lopta je završila u bloku, Lončar je gurnuo Pavičića koji je potegnuo s ruba kaznenog prostora, ali greda je spasila Osijek!

Nakon odbijene lopte, Čolak je gurnuo loptu glavom za Andrijaševića, ali sudac Matoc pokazao je prekršaj na Bočkaju. U 68. minuti lijepa akcija Osijeka. Grezda je ušao s lijeve strane kaznenog prostora, Nevistić je odlično reagirao i sačuvao mrežu.

Osijek je u 75. minuti kaznio propuste Rijeke. Ubačaj s desne strane, Mierez je ostao neshvatljivo sam u kaznenom prostoru Rijeke i poentirao glavom – 3:0. Time je postavljen i konačni rezultat utakmice.

error: Content is protected !!