Potpisan koalicijski ugovor – IDS, PGS i Lista za Rijeku zajedno idu na izbore u VIII. izbornoj jedinici @ Pula

Vasilić, MIletić i Švornić

Vasilić, MIletić i Švornić

Predstavnici koalicije IDS-PGS-RI danas su najavili i da će IDS-PGS-RI svoju listu istaknuti i u VII. izbornoj jedinici, koja obuhvaća raznorodno područje u kojem su Zagreb, Karlovac, Kastav i Gorski kotar.

Pula – Istarski demokratski sabor, Primorsko-goranski savez i Lista za Rijeku jučer su u masliniku kraj Vodnjana potpisali koalicijski sporazum za predstojeće parlamentarne izbore za VIII. izbornu jedinicu. Koaliciju su službeno potpisali predsjednici IDS-a, PGS-a i Ri-ja, Boris Miletić, Darijo Vasilić i Danko Švorinić, uz prisustvo kandidata s liste.

– Lista IDS-PGS-RI okuplja tri najznačajnije regionalne stranke koje imaju konkretan program sa zacrtanim projektima koje će realizirati u sljedeće četiri godine. Ova je opcija prava snaga naših regija u Saboru i garancija da će se glas svakog našeg grada i općine čuti u Zagrebu koji, na žalost, još uvijek donosi većinu odluka vezanih uz svakodnevni život naših ljudi, kazao je Miletić.

ids_pgs_lista_ri_potpisivanje_koalicijskog_ugovora_2016 (2)_01

Predsjednik IDS-a dodao je da je ovoj koaliciji ”Istra, Rijeka i Kvarner prva i i jedina politika”. Naglasio je također da je odluka o koaliciji bila uistinu laka, jer su se okupile uspješne, stabilne regionalne stranke s dokazanim rezultatima.

Govoreći o programu, Miletić je istaknuo da se program koalicije IDS-PGS-RI temelji na decentralizaciji, jer ”nitko ne može zastupati interese naših županija i naših građana bolje nego oni koji svakodnevno žive kroz svoje gradove, općine i županije”.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić kazao je da koalicija IDS-PGS-RI pokazuje uvijek svoju vjerodostojnost i dosljednost.

– Glas za nas siguran je glas, to je glas koji donosi regionalne zastupnike koji zastupaju prostor s kojeg dolaze i svoje projekte i ideje te prije svega građane, kazao je Vasilić, dodavši da je IDS-PGS-RI jedina koalicija koja zastupa interese lijevog liberalnog centra i daje regionalne zastupnike.

Predsjednik RI-ja Danko Švorinić uvjeren je da ”zajedno možemo još bolje u odnosu na prošle izbore, jer građani naših regija prepoznaju da će njihove interese zastupati upravo one političke opcije čiji je glavni interes razvoj Rijeke, Istre i Kvarnera”.

Predstavnici koalicije IDS-PGS-RI danas su najavili i da će IDS-PGS-RI svoju listu istaknuti i u VII. izbornoj jedinici, koja obuhvaća raznorodno područje u kojem su Zagreb, Karlovac, Kastav i Gorski kotar.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!