Potpisan kredit za Dom umjetnosti u visini 46 milijuna kuna @ Opatija

kredit_dom_umjetnosti

Uz jednokratnu naknadu od jedan posto na iznos kredita, njegova cijena je 19,6 milijuna kuna, što znači da bi Grad Opatija trebao ukupno vratiti čak 65,1 milijuna kuna, ili 4,35 milijuna kuna godišnje.

Opatija – Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić i član Uprave Erste banke Borislav Centner potpisali su jučer ugovor o kreditu kojim se planira graditi Dom umjetnosti. Kredit ukupno iznosi 46 milijuna kuna, uz kamatu koja trenutačno iznosi nešto manje od pet posto godišnje, odnosno visinu promjenjivog tromjesečnog EURIbora plus fiksnu maržu od 4,75 posto, a Opatija će ga vraćati narednih 15 godina, kroz 60 tromjesečnih rata. Uz jednokratnu naknadu od jedan posto na iznos kredita, njegova cijena je 19,6 milijuna kuna, što znači da bi Grad Opatija trebao ukupno vratiti čak 65,1 milijuna kuna, ili 4,35 milijuna kuna godišnje.

– Sa zadovoljstvom smo danas potpisali ugovor o kreditiranju sa ESB-om o sredstvima potrebnima za izgradnju Doma umjetnosti u Opatiji, kazao je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić prilikom potpisivanja ugovora.

Centner je naglasio kako je Erste banka ”svjesna posebnog značenja izgradnje Doma umjetnosti za sveukupni razvitak mladih i stvaranje modernog i konkurentnog društva”.

– Erste banka kontinuirano usmjerava sredstva i ulaže u projekte značajne za razvoj i unaprijeđenje gradova i Regije u kojima posluje. Podržavajući trajne vrijednosti i razvoj društva u kojem poslujemo i čiji smo dio, stvaramo bolje i naprednije okruženje za sve nas, zaključio je član Uprave ESB.

Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net