Potpisan sporazum o izgradnji širokopojasne infrastrukture za liburnijsko područje @ Opatija

Predstavnici lokalne samouprave istaknuli su da je iskazan komercijalni interes iznad očekivanja uz uvjerenje da će u roku na koji su se obvezali, do 2020. realizirati planirana ulaganja.

Opatija, Matulji, Lovran, Mošćenička Draga – Sporazum o izgradnji širokopojasne infrastrukture za područje jedinica lokalne samouprave Liburnije (E-Županija) danas su potpisali predstavnici Grada Opatije te općina Lovran, Matulji i Mošćenička Draga i predstavnici operatora koji su u provedenoj javnoj raspravi iskazali komercijalni interes za izgradnju širokopojasne infrastrukture na liburnijskome području, HT i RuNe Adria.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, načelnici općina Matulji, Lovran i Mošćenička Draga Mario Ćiković, Bojan Simonič, Rikardo Staraj, zatim Matija Patrčević, stručnjak za poslovni razvoj EU BB programa HT-a te Saša Ukić, direktor Rune Adria, u nazočnosti Vanje Smokvine, voditelja projektnog tima iz PGŽ.

Predstavnici lokalne samouprave istaknuli su da je iskazan komercijalni interes iznad očekivanja uz uvjerenje da će u roku na koji su se obvezali, do 2020. realizirati planirana ulaganja. Sve jedinice lokalne samouprave ovim sporazumom će u okviru svojih ovlasti pružiti pomoć operatorima prvenstveno kroz obavještavanje javnosti o realizaciji Projekta kao i u postupku reguliranja međusobnih imovinsko pravnih odnosa.

Projekt „e-Županija“ materijalizira razvojnu viziju Primorsko-goranske županije u svoja dva aspekta: inicira aktivnosti na neophodnoj transformaciji (PGŽ) u suvremenu, regionalnu elektroničku upravu te uvodi mjere za povećanje regionalne konkurentnosti i uključenje stanovništva u informacijsko društvo/zajednicu. Cilj realizacije projekta e-Županija i na liburnijskom području je stvaranje infrastrukturnih preduvjeta za održivi, dugoročni, društveni i gospodarski razvitak na području Grada Opatije te općina Matulji, Lovran i Mošćenička Draga.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!