Potpisan ugovor o izvođenju radova @ Veli Brgud

Cilj projekta je provedbom planiranih mjera ostvariti uštede u godišnjoj potrošnji energije i osigurati kvalitetnije uvjete boravka i rada u ustanovi.

Matulji – Općina Matulji i tvrtka KS-Gradnja d.o.o. iz Oprisavaca potpisali su govor o izvođenju radova na projektu „Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Matulji, objekt Veli Brgud i Osnovne škole Drago Gervais Brešca, područni odjel Veli Brgud na adresi Veli Brgud 6, Jurdani“.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.239.345,36 kuna, od čega je 35,12% bespovratnih sredstava osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020“, dok je dodatnih 32,17% potrebnih sredstava osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2017. godinu. Preostalih 32,71% osigurala je Općina Matulji.

Provedba projekta započela je u prosincu 2015. godine, izradom glavnog projekta energetske obnove. Radovi energetske obnove trebali bi započeti u lipnju, a završetak radova i svečano predstavljanje obnovljene područne škole i vrtića planirano je za kraj studenog 2018. godine. Mjere energetske obnove koje će se provoditi na objektu su izrada nove toplinske izolacije vanjske ovojnice, rekonstrukcija krova, zamjena vanjske stolarije i ugradnja solarnog sustava za pripremu tople vode.

Cilj projekta je provedbom planiranih mjera ostvariti uštede u godišnjoj potrošnji energije i osigurati kvalitetnije uvjete boravka i rada u ustanovi.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net