Potpisan ugovor o nastavku suradnje Thalassotherapie Opatija i bolnice Hou Liping iz Pekinga

dani_tradicionalne_kineske_medicine_thallaso_2016-1_01

Svečanom potpisivanju nazočili su prof.dr.sc Viktor Peršić, ravnatelj ustanove Thalassotherapia Opatija, zatim Andrew Shi, predsjednik uprave, dr. Liu Jinfu, specijalist TCM, dr. Wang Yaping ravnatelj bolnice i dr. Ante Simonić.

Opatija – Dani tradicionalne kineske medicine jubilarnu petu godinu zaredom održavaju se u zdravstvenoj instituciji Thalassotherapia Opatija. Opatijska bolnica već godinama surađuje s liječnicima bolnice Hou Liping iz Pekinga, koji su članovi svjetske organizacije Kineske tradicionalne medicine, a jučer je svečano potpisan ugovor o nastavku suradnje i za narednu godinu.

dani_tradicionalne_kineske_medicine_thallaso_2016-2_01

Svečanom potpisivanju nazočili su prof.dr.sc Viktor Peršić, ravnatelj ustanove Thalassotherapia Opatija, zatim Andrew Shi, predsjednik uprave, dr. Liu Jinfu, specijalist TCM, dr. Wang Yaping ravnatelj bolnice i dr. Ante Simonić koji je tijekom svoje diplomatske karijere ugovorio ovu suradnju.

– Naš odnos kao i suradnja s kolegama iz Kine su sjajni, a rezultat je sinergija u polju medicine koju zajedno želimo podijeliti i našim pacijentima. Postoji ogroman interes za kinesku tradicijsku medicinu, a naša ustanova ga daje na najbolji mogući način jer su oni zapravo nešto što je paradigma liječenja u svijetu kojem oni pripadaju. Ja bih rekao da je to puno više, jer je uspostavljena suradnja koja je vrednija od ovog što sam rekao. Ona traje te će nadograđivati u nekoliko pravaca već naredne godine. Želja nam je da ponudimo i edukacijsku komponentu našoj struci te da naši profesionalci mogu zajedno surađivati s liječnicima iz Kine, istaknuo je Peršić.

Inače, Hou Lipig Hospital privatna je bolnica koju je utemeljio poznati kineski TCM (Tradicional Chinese Medicine) liječnik, kao jednu od prvih privatnih zdravstvenih ustanova u Kini. Tradiciju liječenja tehnikama TCM-a nastavila je obitelj te uspješno vodi ovu bolnicu preko 30 godina dok se familija s ovom djelatnošću bavi preko 200 godina.

dani_tradicionalne_kineske_medicine_thallaso_2016-3_01

– Gledajući na ‘Put svile’ s kojim smo svi upoznati ovo je nastavak i progres tog povijesnog puta. Kroz ove dogovore otvaraju nam se nove mogućnosti između naše ustanove i opatijske Thalassotherapie, a ove godine već se vidi progres naše suradnje. Kad sam upoznao gosp. Simonića i ravnatelja Peršića mogao sam osjetiti jednu ogromnu želju za pomaganjem, a oni su prihvatili različite načine kako pomoći ljudima i to je razlog zbog kojeg danas ovdje sjedimo i to je snaga koja nas tjera naprijed istaknuo je Andrew Shi, predsjednik uprave.

– Radi se prepoznavanju ove institucije kao primjera izvrsnosti te golemog iskustva u međunarodnoj suradnji. Ne prevelika, ali golema, ne privatna, ali odlično upravljana, kao izvrstan partner za spomenutu instituciju u Kini. Čestitke na ovome i na svemu ono što ova kuća je te na otvaranju prema nečemu novome i spremnosti ulaska u aranžmane koji nisu uobičajeni. Tražio sam od institucija Kine da preporuči najbolje, a predsjednik te federacije, koji je po funkciji zamjenik ministra zdravstva Kine preporučio mi je ovu ustanovu. Također, volio bi pojasniti neke stvari, tradicijska medicina postoji tisućama godina, a ovo je 200 godina iskustva familije koja se bavi s tradicijskom medicinom. Nastavlja se ono što su pametni ljudi prije činili, a sad se nadograđuje s novim uslugama, kazao je dr. Ante Simonić uz napomenu da je ovo dugoročni projekt koji se vrlo mudro vodi.

Dolazak kineskih liječnika u Opatiju proteklih je godina redovito pratio velik interes opatijskih građana, ali i građana čitave regije. Narudžbe za pregled kod TCM liječnika možete ugovorit na recepciji wellnessa ili putem broja telefona 051/202-855.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!