Potpisan ugovor o organizaciji 52. Europskog timskog prvenstva u bridgeu @ Opatija

bridge_tiskovna_2013

Ugovor su potpisali Yves Aubrey, predsjednik European Bridge League, Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije, Jurica Carić, predsjednik Hrvatskog Bridge Saveza i Goran Grgurić, predsjednik Bridge sportskog kluba ”Opatija“.

Opatija – Danas je potpisan Ugovor o organizaciji 52. Europskog prvenstva u bridgeu, koji će održati u Opatiji, u Sportskoj dvorani Marino Cvetković, od 21. lipnja do 2. srpnja 2014. godine.

Gradonačelnik Dujmić naglasio je simboličnost preklapanja dvaju događaja; da se naredne godine u Opatiji proslavlja 170. obljetnica rođenja hrvatskog turizma, te da se u toj godini, u novoizgrađenoj sportskoj dvorani održava prvi veliki skup, a to je Europsko prvenstvo u bridgeu, koji upravo znači ogledni primjer onih manifestacija koje je Opatija priželjkivala organizirati. No počesto je, nažalost, morala biti uskraćena za to jer nije bilo adekvatnog prostora koji bi mogao ugostiti velike manifestacije.

Izgradnjom Sportske dvorane Marino Cvetković dobio se kvalitetan i potreban prostor te je sada, osim što je omogućeno gradskim klubovima i djeci da treniraju u adekvatnim uvjetima, i Gradu moguće da prihvati i podupre organizaciju većih značajnih sportskih, kulturnih i drugih manifestacija. To bi trebao biti poticaj i gradskom gospodarstvu, koje živi od turizma. Osobito je bitno što se sada, kada je Opatija dobila sportsku dvoranu, slične velike manifestacije mogu smjestiti i van špice sezone, kada je riječ o razvoju turističke privrede grada.

Predsjednik EBL-a Aubrey izrazio je prilikom potpisivanja ovog ugovora svoje zadovoljstvo što je napokon i ovim povodom prisutan u Opatiji. Rekao je kako vjeruje da će prvenstvo biti organizirano na visokom, kvalitetnom i profesionalnom nivou.

Opatija je i ranije bila domaćinom brojnih organizacija bridge natjecanja na višim razinama, ali za druge skupine natjecatelja, poput juniora, te se sada, dobivanjem organizacije Europskog prvenstva svrstala uz rame top svjetskih turističkih destinacija, poput Balija ili St. Moritza – inače, uobičajenih odredišta u organizaciji velikih natjecanja bridžista, navode domaćini natjecanja.

Predsjednik Hrvatskog bridge saveza Carić dodaje kako natjecanja ovakvog tipa putem interneta inače prati više stotina tisuća ljudi, pasioniranih bridžista diljem svijeta. Opatija je, prema njegovim riječima, kontinuirano bila prisutna uz spomenute destinacije, kao mjesto održavanja bridge natjecanja, no Opatija je ”za tri koplja viša“ navodi Carić. Prema najavama, očekuje se dolazak oko 800 sudionika, koji će za vrijeme trajanja natjecanja biti smješteni po opatijskim hotelima.

Grgurić je na kraju zahvalio Gradu Opatiji i Primorsko-goranskoj županiji na svesrdnoj potpori, naglasivši kako su od početka prepoznali snagu, važnost i značaj dobivanja organizacije natjecanja u bridgeu ovog ili sličnog ranga.

I. Mellor / PodUčkun.net