Potpisan ugovor o sufinanciranju oglašavanja Kvarnera kao avio-destinacije @ Opatija

slatina_more_2014

Za cjelokupnu realizaciju projekta udruženog oglašavanja, odnosno promotivne kampanje oglašavanja, sa šest zračnih prijevoznika na području Primorsko-goranske županije planirano je ukupno udružiti sredstva u iznosu nešto većem od 5,6 milijuna kuna, od čega oko 90 tisuća kuna otpada na Grad Opatiju.

Opatija – Čelnici Primorsko-goranske županije, Turističke zajednice Kvarnera i Grada Opatije potpisali su jučer ugovor o udruživanju novčanih sredstava radi sufinanciranja promotivne kampanje oglašavanja sa zračnim prijevoznicima u 2015. godini, s ciljem promoviranja područja Kvarnera kao avio-destinacije putem udruženog oglašavanja na svim medijskim platformama – od tiskanih medija do internetskih brošura.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić, potpisnik ugovora u ime Županije, pohvalio je Grad Opatiju koja godinama prati program udruživanja.

– Opatija je perjanica našeg turizma. Turizam bez avio-gosta danas je kategorija nekonkurentna na tržištu. Upravo je to razlog što veliki napori koji se ulažu u Primorsko-goranska županija sa gradovima i općinama prezentiraju da i ove godine imamo ambiciozan plan vezano za riječki aerodrom. Taj je plan da se konačno približimo brojki od 200 tisuća gostiju i da uđemo u drugu fazu gdje naš aerodrom treba biti konkurentan susjednim zračnim lukama Puli i Zadru koji bilježe promete između 400-500 tisuća gostiju. Kad dođemo na tu razinu onda da pozicioniramo našu zračnu luku uz bok Splitu i Dubrovniku, rekao je Boras Mandić.

Za cjelokupnu realizaciju projekta udruženog oglašavanja, odnosno promotivne kampanje oglašavanja, sa šest zračnih prijevoznika na području Primorsko-goranske županije planirano je ukupno udružiti sredstva u iznosu nešto većem od 5,6 milijuna kuna, od čega oko 90 tisuća kuna otpada na Grad Opatiju.

– Ove godine zahvaljujući naporu Županije imamo jako dobar odaziv i ovo je zaista pravo zajedništvo koje je jedini put prema uspjehu kada govorimo u slučaju avio-udruživanja. Nama je cilj da na Kvarner dovodimo što više gostiju, da dovodimo goste s onih destinacija s kojih je teško doći automobilom i iz tog razloga zajedno sa svim turističkim zajednicama, jedinicama lokalne samouprave i turističkim gospodarstvima sufinanciramo programe aviokompanija da što bolje oglase linije kako bi Kvarner postao prepoznatljiva destinacija, zainteresirao što više gostiju da dođu na destinaciju kako bi imali goste tijekom čitave godine, rekla je direktorica TZ Kvarner Irena Peršić Živadinov.
Udruženim sredstvima planirano je tijekom ljetne sezone realizirati održavanje sljedećih zračnih linija: Croatia Airlines- zračna linija za London, Norwegian Air Schuttle – zračna linija za Oslo, Novaturas Group Litva – zračne linije za Rigu i Talin,Air Baltic – zračna linija za Rigu, Germanwings – zračne linije za Koln, Stuttgar,Berlin i Hamburg, Ryanair – zračne linije za Charleroi, Stockholm , Oslo, London i Brussels.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!