Potpisan ugovor za diskografsku nagradu Porin

Manifestacija Porin održat će se u subotu, 11. svibnja 2013. godine, u dvorani Centra Zamet u Rijeci u 20 sati.

Rijeka – U Salonu Grada Rijeke gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, predsjednik Instituta hrvatske glazbe Goran Končar i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić potpisali su Ugovor o suradnji i realizaciji programa ”Diskografska nagrada Porin 2013.“

Sudionici manifestacije bit će smješteni u opatijskim hotelima, a Porin će pratiti mnogobrojna događanja. Nominacije za diskografsku nagradu Porin 2013. bit će objavljene 5. ožujka 2013. godine.

Prilikom potpisivanja ugovora Končar je prenio ocjene struke koja je navela kako je najbolji Porin u smislu organizacije održan upravo prošle godine, kada su domaćinstvo ovoj manifestaciji zajednički pružili Opatija i Rijeka.

– Nismo imali niti mogli tražiti boljeg partnera od Opatije i Rijeke za ovogodišnju organizaciju Porina, kazao je Končar, navevši da će i ovogodišnji pratiti drugi koncerti i događaji, poput primjerice Porina klasik koji će se održati u Opatiji, u Kristalnoj dvorani.

Ove godine program je koncipiran tako da će sve započeti u četvrtak s ”Porin klasik“ koncertom, zatim će se u petak -uoči glavne manifestacije – održati besplatni koncert na opatijskoj Ljetnoj pozornici, a onda u subotu u Centru Zamet i sam Porin.

– Ovo je suradnja za primjer. Rijeka ima potrebnu infrastrukturu, dok Opatija ima smještajne kapacitete, gdje će biti smještena većina sudionika Porina. Vjerujem da će svi posjetitelji koji dođu toga vikenda u Opatiju uživati, istaknuo je Ivo Dujmić.

Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net