Potpisan ugovor za Liburnijsku kanalizaciju

bagerOvo je važan dogovor, jer ćemo dobiti glavni pročišćivač po sistemu “ključ u ruke” i dovršiti posljednji dio kanalizacijskog sustava koji nam je ostao iz prve faze zaključene prošle godine.
Opatija – Na jučerašnjoj konferenciji za novinare u uredu opatijskog gradonačelnika upriličeno je potpisivanje čak tri ugovora između predstavnika Hrvatskih voda, šefova liburnijskih jedinica lokalne samouprave, direktora Komunalca Ervina Mraka te predstavnika izvođača radova u drugoj fazi izgradnje Liburnijske kanalizacije.
Prvi ugovor odnosio se na izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda prvog stupnja. Ugovorom je obuhvaćen proces od projektiranja do njegove realizacije i primopredaje, a vrijednost ove investicije je 48 milijuna kuna s PDV-om i carinom na uvezenu robu. Izvođač radova je konzorcij dvije inozemne i tri domaće tvrtke, koje je na jučerašnjem potpisivanju zastupao predsjednik Uprave Viadukta Joško Mikulić.
– Ovo je važan dogovor, jer ćemo dobiti glavni pročišćivač po sistemu “ključ u ruke” i dovršiti posljednji dio kanalizacijskog sustava koji nam je ostao iz prve faze zaključene prošle godine. Napokon će čitava kanalizacijska mreža biti u funkciji, a more će biti čisto, što je i bio glavni cilj ovog projekta, rekao je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.
Drugi ugovor bio je Ugovor za nabavku specijalnog vozila za pražnjenje sadržaja septičkih jama i čišćenje opatijske kanalizacije, KanalJet, a riječ je o investiciji vrijednoj 2,3 milijuna kuna s PDV-om, dok se treći ugovor odnosio na prikupljanje naknade od četiri kune po kubiku potrošene vode, kojom će se vraćati kredit Svjetske banke za izgradnju kanalizacijskog sustava.
liburnijska_kanalizacija
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!