Potpisana koalicija SDP-IDS-PGS-HSU: Plan pobjeda u prvom krugu i većina u Vijeću @ Matulji

koalicija sdp ids pgs hsu matulji 2017 (2)

U borbu za treći načelnički mandat s podrškom četiri stranke krenut će aktualni načelnik Mario Ćiković (SDP), uz kojeg će ostati zamjenica Eni Šebalj (SDP), a priključit će im se bivši načelnik Bruno Frlan (IDS), također kao zamjenik, dok će Mladen Prenc (PGS) dobiti podršku za predsjednika Općinskog vijeća.

Matulji – Pobjeda u prvom krugu i stabilna većina u Vijeću, plan je koalicije SDP-a, HSU-a, IDS-a i PGS-a koju su danas u Matuljima predstavili predsjednici četiri stranke potpisavši koalicijski ugovor. U borbu za treći načelnički mandat s podrškom četiri stranke krenut će aktualni načelnik Mario Ćiković (SDP), uz kojeg će ostati zamjenica Eni Šebalj (SDP), a priključit će im se bivši načelnik Bruno Frlan (IDS), također kao zamjenik, dok će Mladen Prenc (PGS) dobiti podršku za predsjednika Općinskog vijeća.

koalicija sdp ids pgs hsu matulji 2017 (1)

– Složili smo se kao koalicija na prijevremenim izborima, u vremenu kada se pojavljuju neke ekstremno desne situacije u društvu, kao opcija ljevice i lijevog centra, i pokazali smo da zajedno možemo dobro funkcionirati i zato sada od prvog dana idemo kao koalicija. Programi su nam gotovo identični, svi smo više okrenuti ljudima nego kapitalu i svima nam je želja da Matulji, cijela općina, ostane kvalitetno i ugodno mjesto za život, kazao je predsjednik SDP-a Matulja Slobodan Juračić, koji je na pitanje novinara odgovorio kako koalicija planira osvojiti 10 od 17 mjesta u Vijeću, odnosno zadržati isti rezultat kao u sadašnjem sazivu, pri čemu bi SDP-u pripala 4 mjesta, a svakoj od tri ostale stranke po dva.

Nositelj liste bit će kandidat za načelnika Mario Ćiković, iza kojeg će biti potencijalni predsjednik Vijeća Prenc.

– Ranijih godina PGS je uvijek na izbore izlazio samostalno, a na prijevremenim izborima prošle godine složili smo se u regionalnu koaliciju s IDS-om koja je kasnije ostvarila suradnju u Vijeću sa SDP-om i HSU-om. Mi želimo zadržati tu stabilnost, želimo biti dio vladajuće ekipe, i zato i dalje nastavljamo istu suradnju, objasnio je Prenc.

Bruno Frlan potvrdio je kako očekuje pobjedu načelničkog tima u prvom krugu, kako bi se smanjili troškovi izbora, ali i omogućilo da novi tim čim prije počne ozbiljno raditi. Predsjednik HSU-a Ilija Bakić dodao je kako je HSU uvijek bio uz SDP u Matuljima, te da kao svoje prioritete ističu izgradnju doma za starije osobe, ali i uređenje nogostupa i pješačkih prijelaza – ne samo zbog starije populacije, nego i zbog djece.

– Želim zahvaliti ovim strankama na podršci. Osam godina sam načelnik Matulja, mislim da imam dovoljno iskustva i znanja da još četiri godine vodim Općinu. Imamo velik broj projekata i planova koje namjeravamo realizirati, a koje ćemo predstaviti uskoro, kazao je Ćiković.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!