Potpisani ugovori: GP Krk za 40 milijuna kuna izgradit će Kulturno-turistički centar @ Opatija

kulturno_turisticki_centar_potpisivanje_ugovora_2015 (1)

Rokovi su definirani ugovorom, pa je tako početak gradnje planiran za 15. rujna 2015. godine, dok se dovršetak objekta najavljuje za kraj 2016. godine.

Opatija – Kulturno-turistički centar u Opatiji vrijedan 31,6 milijuna kuna (kojima treba dodati i PDV) gradit će GP Krk, čiji je direktor Josip Purić jučer potpisao ugovor s opatijskim gradonačelnikom Ivom Dujmićem.

Ponuda GP Krk ”teška” nešto manje od 40 milijuna kuna kada se vrijednostima radova pribroji i porez na dodanu vrijednost, ocijenjena je najpovoljnijom na javnom natječaju raspisanom prije dva mjeseca, a dosad je za projekt osigurana lokacijska i građevinska dozvola.

kulturno_turisticki_centar_potpisivanje_ugovora_2015 (2)

Rokovi su definirani ugovorom, pa je tako početak gradnje planiran za 15. rujna 2015. godine, dok se dovršetak objekta najavljuje za kraj 2016. godine. Tjedan dana prije početka radova prostor gradilišta će se osloboditi od drugih sadržaja, kako bi bio spreman za početak odvijanja radova – što znači da će se na prostoru nekadašnjeg kina moći besplatno parkirati još svega nekoliko mjeseci.

U novoj zgradi konceptualno zamišljenoj na način da može kombinirati kulturne i gospodarske sadržaje predviđena je infrastruktura koja može ugostiti značajne kazalište predstave, koncerte, izložbe, a u njoj će i mladi dobiti svoj prostor. Istovremeno, KTC će zbog svoje višenamjenskog osmišljavanja moći ugostiti i različita kongresna događanja, što je također trenutno nedostatni kapacitet u Opatiji u odnosu na sektorske potrebe.

Direktor tvrtke GP Krk Josip Purić prilikom današnjeg potpisivanja ugovora u Opatiji rekao je da je za GP Krk ovo značajan dan, upravo zbog aktualne tužne hrvatske građevinske zbilje u kojoj potpisivanje ovakvog ugovora predstavlja značajan iskorak. Dodao je da u tvrtki kojoj je na čelu, te još u vezanim društvima radi oko 800 ljudi, što znači egzistenciju za isto toliko obitelji, te obećao da će GP Krk poštovati sve rokove planirane hodogramom realizacije projekta.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!