Potpisani ugovori o suradnji u projektu kandidature Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture

potpisivanje_prijestolnica_kulture

Riječ je o partnerskim sporazumima koji reguliraju suradnju u organizaciji i pripremi kandidature za EPK2020.

Rijeka – U Salonu Grada Rijeke jučer su potpisani ugovori o suradnji u projektu kandidature Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Ugovori su potpisani između Grada Rijeke i Grada Opatije, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije te Grada Rijeke i Sveučilišta u Rijeci, a potpisali su ih gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin.

Riječ je o partnerskim sporazumima koji reguliraju suradnju u organizaciji i pripremi kandidature za EPK2020.

– Rijeka i Opatija niz godina surađuju na mnogim poljima, od sportskog do sektora kulture, i ta se dobra suradnja sada nastavlja, podupiranjem kandidature Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Opatija će podupirati ovu kandidaturu na način da će se uključiti u zajednički rad na pripremi i promociji kulturnih projekata i iskoraka, kako u zemlji, tako i u inozemstvu. Svakako ćemo se osloniti i na naše gradove prijatelje na tome putu, ali ćemo iskoristiti i obljetnicu 170 godina razvoja turizma u zemlji, koju Opatija proslavlja cijele 2014. da promoviramo Rijeku i njezinu kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Zajedničkim snagama radit ćemo na postizanju tog zajedničkog cilja, izjavio je Dujmić.

Naznačio je da Opatija ubrzano radi na novoj infrastrukturi namijenjenoj kulturi (izgradnja Kulturno turističkog centra na mjestu starog kina, projekt natkrivanja Ljetne pozornice, itd).

Grad Rijeka i Grad Opatija surađivat će u organizaciji i pripremi kandidature za EPK2020, i to u organizaciji tribina, okruglih stolova i razgovora s ustanovama, organizacijama, dionicima i potencijalnim partnerima u kulturnom, turističkom i gospodarskom sektoru s ciljem predstavljanja kandidature Grada Rijeke za EPK te senzibiliziranja i uključivanja građana i proces pripreme i provedbe projekta, ali i na pripremi projekata za financiranje iz europskih fondova koji će se uklopiti u program Rijeka EPK 2020 te koji su dio zajedničke kulturno-turističke i razvojne strategije Grada Rijeke i Grada Opatije.

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!